Ajanvaraus

Kauppa

Aloita Golf

Kalenteri

kgm talenttiryhmä 2021

Lähde mukaan tukemaan golfin ammattilaisuuteen pyrkiviä Kankaisten Golfin junioreita.

Talenttiryhmä -rahasto — mikä ja miksi?

Kankaisten Golf Ry on perustanut KGM Talenttiryhmä -rahaston ja KGM Talenttiryhmän tukeakseen taloudellisesti golf-ammattilaisuuteen tähtääviä seuran golflupauksia. Talenttiryhmä -rahaston perustaminen on tullut ajankohtaiseksi golfin amatöörisääntöihin perustuvista syistä. Amatöörisäännöt käytännössä kieltävät ammattilaisuuteen tähtäävien amatööripelaajien rahallisen tukemisen. He eivät siis voi vastaanottaa mitään tukea yhteisöltä tai yksityishenkilöltä uran siinä vaiheessa, kuin sitä ehkä eniten tarvitaan. Suomen pääkiertueilla ja maajoukkuetasolla kilpailuja kiertävien pelaajien vuosibudjetti kohoaa helposti yli 10 000 euron.

Vuonna 2021 KGM Talenttiryhmään kuuluvat seuraavat pelaajat: Sakke Siltala sekä Venla Nerg.


Sakke Siltala

Moi! Olen Sakke Siltala, 17-vuotias nuori Maskusta. Golfia on tullut pelattua jo reilut kymmenen vuotta ja siinä ohella kaikkia muitakin urheilulajeja, kuten esimerkiksi lentopalloa. Käyn koulua Kerttulin urheilulukiossa Turun keskustassa. Lukio-opinnot sujuvat ihan mukavasti ja samanhenkisiä kavereita on löytynyt todella vaivattomasti. Plussana Kerttulin lukiossa on ehdottomasti se, että urheilupoissaoloja saa kisareissujen takia ottaa niin paljon kuin niitä vain tarvitsee. Tällä kaudella tarkoituksena oli pelata paljon kansainvälisiä kilpailuja, mutta vallitsevan tilanteen takia on tyydyttävä siihen, mitä jää jäljelle. Kausi perustuukin nyt suurimmaksi osaksi kotimaan kisoihin. Syksymmällä on ehkä jo mahdollista päästä kisaamaan ulkomaille.

Kun lukio on suoritettu pois alta, on edessä armeija, jonka jälkeen olisi tarkoitus lähteä opiskelemaan Jenkkeihin yliopistoon syksyllä 2022. Siellä pystyn yhdistämään loistavasti opiskelun ja golfin yhteen. Tavoitteena on päästä sellaiseen kouluun, joka pääsee pelaamaan kaikkiin kovimpiin yliopistoturnauksiin. Niissä pääsee pelaamaan maailman parhaita amatöörejä vastaan huippukentillä, mikä on parasta mahdollista treeniä tulevaa varten. Yliopistouran jälkeen tarkoitus olisikin siirtyä pelaamaan golfia ihan ammatiksi. PGA ja European Tour ovat molemmat hyviä tavoitteita, joista kirkkaimpana tähtäimessä on tietysti PGA Tour. Isoin haave on joskus edustaa Euroopan joukkuetta Ryder Cupissa.

Rahallista tukea olisi todella tärkeä saada, sillä me pelaajat emme yksinkertaisesti voi vastaanottaa sitä. Amatöörisäännöt ovat todella tiukat tämän asian suhteen. Kilpailumaksut ovat vielä suhteellisen halpoja, mutta kisapaikoille ajaminen ja majoitukset nostavat hintaa reilusti. Ulkomaan kisareissuihin laitetaan vielä lennot päälle niin kyllä siinä aletaan puhua aika isoista rahoista.

Parhaimmat saavutukset

  • 2017 Finnish International Junior Championship U16, 1. sija
  • 2018 Finnish International Junior Championship U16, 1. sija
  • 2018 European Young Masters, 2. sija
  • 2018 APGC Junior Championship, 1. sija yksilö- ja joukkuekisa
  • 2018 Finnish Junior Tour finaali, 1. sija
  • 2019 Scottish Boys Open, jaettu 2. sija
  • 2019 SM-lyöntipeli U18, 1. sija
  • 2020 SM-lyöntipeli U18, 1. sija

VENLA NERG

Olen Venla Nerg 14.v. Olen pelannut Kankaisten golfissa 7-vuotta. Aloitin juniorigolfin 7-vuotiaana käymällä kesäisin ohjatuissa junior-ryhmissä. Olen kilpaillut joka kesä 5 vuoden ajan valtakunnallisissa junior kilpailuissa. Talvisin harjoittelen junioreiden talvitreeneissä ja käyn yksityistunneilla sekä teen fysiikkatreenjä. Kävin 7. luokan yläkoululeirityksen Vierumäellä. Haen myös tuleviin yläkoululeirityksiin.

Tänä kesänä kilpailen Future Tourilla. Tavoitteena on lunastaa Future Tourilla menestymällä paikka Finnish Junior Tourille. Menestymällä tulevaisuudessa Finnish Junior Tourilla on mahdollisuus päästä varsinaiseen suomen pääkiertueelle Finnish Tourille ja aina ammattilaisuuteen asti. Tavoitteena on päästä Suomen Junior maajoukkueeseen ja sitä kautta pelaamaan kisoja ulkomaille.

Joka vuosi teen treenaamisen tavoitesuunnitelman ja -kilpailukalenterin.


2021 Talenttiryhmän pelaajien valinta


Perustettu Talenttiryhmä toimii golfin amatöörisääntöjen ja verottajan hyväksymän tavan mukaisesti. KGM Talenttiryhmän jäsenet nimeää vuosittain seuran hallitus junioritoimikunnan ja seuravalmentajan tekemän esityksen perusteella. Talenttiryhmään haetaan erikseen kalenterivuosittain. Pelaajat valitaan urheilullisin perustein ja pelaajien tulee olla 13-21 vuotiaita. Lisäksi pelaajien tulee olla Suomen Golfliiton valmennuksen piirissä.

Miten tukeminen tapahtuu käytännössä?


Talenttiryhmälle on perustettu oma tili, jonne rahaa voi lahjoittaa (FI50 5259 0420 1063 43 / BIC OKOYFIHH). Seuran hallitus jakaa rahaa Talenttiryhmän pelaajille tarpeen mukaan kuluja vastaan. Varoja ei käytetä mihinkään muuhun kuin Talenttiryhmän pelaajien tukemiseen. Lahjoituksen voi tehdä omissa nimissä tai yrityksen nimellä. Rahaa jaetaan vain sen verran kuin lahjoituksin on rahaa saatu tilille. Lahjoituksen antaja ei voi itse vaikuttaa siihen mihin tai kenelle lahjoitus kohdentuu. Yrityksille tiedoksi, että valitettavasti tämänkaltaisia lahjoituksia ei hyväksytä verotuksessa vähennyksin.
​​​​​​​

Kankaisten Golf Ry:n hallitus

Yhteyshenkilö
Timo Tuominen
Toimitusjohtaja / Toiminnanjohtaja
0400 509 904
timo.tuominen@kgm.fi