Ajanvaraus

Kauppa

Aloita Golf

Kalenteri

Antti Eeva luotsaa Kankaisten Golfpuistoa jatkuvan kehityksen tiellä

Kankaisten Golfpuisto Oy:n puheenjohtaja Antti Eeva: ”Tehdään golfista sporttisempaa ja rentoa sosiaalista liikuntaa, jolloin saadaan nuoret aikuiset innostumaan golfista.”

Antti Eeva kiinnostui golfista liki 30 vuotta sitten työkavereiden innostuttua golfista. Sen jälkeen golfkärpäsen purema on pitänyt Mynämäellä asuvan golfarin tiiviisti lajin parissa.

– Ensimmäiset kierrokset pelasin Vammalassa, kunnes 1990-luvun puolivälissä harrastus jatkui Raision Golfin rangella, ensin liityin Uudenkaupungin kerhon jäseneksi, kunnes vuonna 2007 vaihdoin jäsenyyteni Maskuun, Antti Eeva kertaa.

Sittemmin tie on vienyt Eevan Kankaisten Golfpuiston hallituksen puheenjohtajaksi. Hän kertoo taustayhtiön hallituksen tärkeimmäksi tehtäväksi jatkuvan kentän kehittämisen.

– Tärkeintä on se, että kentän kunto vastaisi pelaajien tarpeita. Edeltäneeltä hallitukselta oli iso päätös tehdä Kankaisiin yhdeksän reikää lisää ja se tuntui silloin todella rohkealta, mutta nyt huomataan päätöksen olleen aivan oikea. Kentän käyttöaste on hyvä ja vielä sitä voidaan nostaa illan ja keskipäivän lähdöissä. Nyt kentän talous on vahva ja omistajaosakkaiden kustannustasoa ei tulla lähiaikoina nostamaan, nyt pystytään tekemään kentän kehitystä tulorahoituksella Eeva kertoo.

Käyttöasteen nostamisessa ja harrastajamäärien kasvattamisessa auttaa se, että golf sopii eri-ikäisille pelaajille, jolloin peliaika jakautuu luonnostaan eri elämäntilanteissa oleville harrastajille. Eeva on sitä mieltä, että mitä monipuolisempi käyttäjäkunta on, sitä enemmän kenttä löytää lisää harrastajia.

– Tavoite on, että saisimme lisää nuoria mukaan golfin pariin. Luomalla hyvät edellytykset harrastukselle saadaan nuoret mukaan.

– Junioritoiminta on seuran vastuulla, mutta kun saadaan yhdessä parannettua harjoitusolosuhteita, niin seura pystyy kehittämään entisestään junioritoimintaa.

Golf on sosiaalinen ja liikunnallinen laji, jota voi harrastaa eri tasoiset pelaajat yhdessä, Eeva pohtii.


Jatkuvaa kehittämistä


Mikään golfkenttä ei menesty, jos sen kehittämiseen ei panosteta. Kankaisten Golfpuisto ei halua jäädä lepäämään laakereilleen, vaan hallituksessa pohditaan jatkuvasti uusia keinoja, jotka veisivät kenttää eteenpäin.

– Monesti hallituksemme suunnittelee asioita, jotka toteutuvat vasta vuosien päästä ja siten monet ihmettelevät toimintaamme, kun muutoksia ei ole heti nähtävillä. Tällä hetkellä näkyvin uudistus on Kartanon 8-väylän ehostaminen niin, että tiiauspaikka tulee suuremmaksi ja siten pystymme tuomaan vesiestettä entistä enemmän peliin. Väylä säilyy uudistuksesta huolimatta par 3:na, toinen suuri työ talven ajalta on Kankaksen vesialueiden ruoppaukset, joihin liittyi tulevaisuuden hulevesien juoksutus kentän kautta tämä mahdollistaa tulevaisuudessa vesivarastojen täydentämistä. Tämä kehitys tehtiin yhteistyössä Maskun kunnan kanssa.

– Kevään aikana asennettiin Aurinkopaneelit huoltorakennusten katolle ja laskelmien perusteella pystymme hyödyntämään lähes kaiken niiden tuottaman energian omassa kulutuksessa.

Eeva pohtii myös sitä kuinka Golfpuiston lähipelialuetta saataisiin kehitettyä entisestään ja vastaamaan paremmin esimerkiksi ryhmien harjoittelutarpeita.

– Harjoittelualueen lay-outia muokkaamalla voisi löytää uusia ratkaisuja parantaa alueen toimivuutta tämän eteen tullaan lähiaikoina tekemään suunnitelmia kenttäarkkitehdin kanssa, puheenjohtaja sanoo.

Buumi tuntuu jatkuvan


Golf elää tällä hetkellä vahvassa myönteisessä tuulessa. Lajin pariin on hakeutunut uusia kasvoja ja kentän kävijämäärät olivat viime vuonna ennätykselliset.

– Koronalla voi olla ollut vaikutusta tämänhetkiseen buumiin, mutta vastaavasti markkinoinnissamme on ollut positiivista, aktiivista ja voimakasta otetta. Myös pelkästään yhdeksän reiän pelaaminen on helpottanut lajin pariin hakeutumista, Eeva tuumaa.

Eeva nostaa pöydälle jälleen keskustelun golfin liikunnallisesta merkityksestä.

– Golfliitto on yksi Suomen suurimmista ikäihmisten liikuttajista ja se on kansantaloudellisesti merkittävä asia. Voimme tarvittaessa laskea tarkat datat liikkujista, sillä jokainen lähtöaika merkitään ylös. Haluamme kannustaa ihmisiä koko elämän mittaiseen harrastamiseen ja näin pitämään huolta omasta kunnosta, Eeva sanoo.

Eevan kanssa keskustelu osoittaa sen, että Kankaisten Golfpuiston hallituksessa ei tosiaan tyydytä myhäilemään vaan tyytyväisenä vallitsevaan tilanteeseen, vaan pyritään jatkuvasti löytämään uusia keinoja kehittää hienoa lajia.