Ajanvaraus

Kauppa

Aloita Golf

Kalenteri

Näin pelaamme Kankaisten GolfIssa

Näin pelaamme Kankaisten Golfissa

 • Jokainen pelikierrokselle lähtevä ilmoittautuu caddiemasterin toimistossa tai etänä WiseGolf-sovelluksessa. Huom. ilmoittautuminen sovelluksessa onnistuu vain jos on paikan päällä.
 • Pelikierrokselle lähdetään ilmoitettuna lähtöaikana, ei ennen.
 • Peliryhmän yhteenlaskettu maksimitasoitus on 108.
 • Seuratasoituksella (HCP 37-54) pelaavat golfarit pelaavat pääsääntöisesti punaiselta tai oransseilta tiiltä.
 • Korjaamme ja paikkaamme lyöntijäljet väylillä sekä pallon alastulojäljet viheriöillä. Samoin haravoimme ja tasoitamme bunkkerit.
 • Ymmärrämme pelikierroksella mahdollisesti tapahtuvan peliryhmän ohittamisen kuuluvan normaaliin pelitoimintaan valvojan läsnäolosta riippumatta.

Ready Golf – Huolehditaan yhdessä pelinopeudesta:

 • Avauksien jälkeen siirry pallollesi ja ole valmis lyömään heti kun on vuorosi ja voit sen tehdä turvallisesti. Mailavalinnan, lyönnin suunnittelun voit tehdä toisen pelaajan lyöntivuoron aikana. Kun toinen pelaaja on lyönyt, ole heti valmis suorittamaan oma lyöntisi.
 • Avauslyöntipaikalla tulee toimia niin, että mahdollisimman nopeasti pallot ovat pelissä.
 • Jos lyöntipaikalla lyöntivuorossa oleva pelaaja ei ole valmis, voi toinen pelaaja käydä pelin nopeuttamiseksi lyömässä avauksensa.
 • Avauslyöntien jälkeen pallolle siirrytään ripeästi. Mikäli pelaajan lyönti on karannut metsään, ei koko ryhmän tarvitse mennä etsimään samaan aikaan. Muut käyvät lyömässä omat pallonsa ja vasta sitten auttavat etsinnässä, mikäli palloa ei tunnu löytyvän.
 • Lyötyäsi pallon pelialueen ulkopuolelle eli ”Out Of Bounds”, pallon etsintää tulisi välttää, mikäli kenttä on ruuhkainen pelin nopeuttamiseksi.
 • Pelikierroksilla ei tarvitse noudattaa lyöntivuorojärjestystä tai ohjeistusta ’kauimpana oleva lyö ensin’. Hyvä käytäntö on, että se lyö joka on valmis.
 • Viheriöille saavuttaessa jätä bägi seuraavan lyöntipaikan suuntaan ja ota tarvittavat mailat mukaan. Kun reikä on pelattu, poistu ripeästi seuraavalle lyöntipaikalle.
 • Mikäli väylältä ei ole tulossa enää pistebogeypisteitä, voi peliä nopeuttaakseen nostaa pallon taskuun.
 • Pidämme matkapuhelimet suljettuina tai äänettömällä kierroksen ajan.

Kentänhoitohenkilöstö

Kentänhoitohenkilöstöllä on kentällä etuoikeus pelaajiin nähden ja heiltä on aina odotettava lyöntilupa vaaratilanteiden välttämiseksi.

Kilpailuihin osallistuminen

Kankaisten Golf urheiluseurana järjestää jäsenilleen tarkoitettuja kilpailua, viikkokilpailuja sekä avoimia kilpailuja. Kaikille avoimet kilpailut ovat nimensä mukaisesti Open-kisoja.

Ensisijaisesti ilmoittautuminen kilpailuihin kannattaa tehdä verkossa tai vaihtoehtoisesti caddiemasterin toimistoon. Kilpailuilmoittautuminen on sitova. Julkaisemme kilpailujen lähtölistat ja lopputulokset verkkosivuilla.

Kilpailuihin ilmoittautuminen tapahtuu tapahtumakalenterin kautta, jossa linkki Gamebook ohjelmaan ja ilmoittautumiseen. Gamebookin ohjeet ja usein kysytyt kysymykset löydät täältä.

Ilmoittautua voi myös ottamalla yhteyttä caddiemasteriin.

Reikäpeli on golfin perinteisin pelimuoto, jossa pelaaja ja vastustaja kilpailevat toisiaan vastaan voittaen, häviten tai tasaten reikiä.
​​​​​​​

Reikäpeli vs Lyöntipeli

Reikäpeli on erilaista kuin lyöntipeli! Monet golfin säännöistä pätevät sekä reikäpeliin että lyöntipeliin. Niissä on kuitenkin koko joukko eroavuuksia. Reikäpelitulokset eivät vaikuta pelaajan tasoitukseen, vaikka reiät pelattaisiin ns. loppuun eikä reikäpeliottelua voi pelata lyöntipelin kisakierroksella.

Alla on muutama sääntökohta esimerkkinä reikäpelin ja lyöntipelin eroista:

1. Pelijärjestys reikää pelatessa (sääntö 6.4)

Pelijärjestys on reikäpelissä ehdoton: Pelaaja, jonka pallo on kauimpana reiästä, pelaa ensin. Jos pelaat väärällä vuorolla, vastustajasi voi vaatia sinua lyömään uudelleen (ilman rangaistuslyöntiä).

2. Reiän voittaminen, tasaaminen tai luovuttaminen (sääntö 3.2)

Lyöntipelissä jokainen reikä on pelattava loppuun saakka, mutta reikäpelissä säännöt ovat erilaiset. Pelaaja voi luovuttaa vastustajalle lyönnin, reiän tai ottelun milloin tahansa reikäpelikierroksen aikana. Eniten tätä sääntöä käytetään viheriöillä ja etikettiin kuuluu erittäin lyhyiden puttien ”antaminen” vastustajalle.

Reikäpeliottelu on voitettu, kun pelaaja on useampia reikiä voitolla vastustajaan nähden kuin reikiä on pelaamatta.

3. Rangaistukset

Myös sääntörikkomuksista annettavat rangaistukset eroavat reikäpelin ja lyöntipelin välillä. Monet rikkeet, joista annetaan lyöntipelissä yleinen rangaistus (=kaksi rangaistuslyöntiä), aiheuttavat reikäpelissä reiän menetyksen.

Pelinturvaajat

Pelinturvaaja on henkilö, joka jo läsnäolollaan tuo turvallisempaa peliympäristöä ja hyvää ilmapiiriä. Olet sitten Kankaisten peluri tai vieraspelaaja, pelinturvaaja on sinua varten kentällä.

Kankaisten Golfin pelinturvaajatoiminta toteutetaan yhteistyössä LähiTapiola Varsinais-Suomen kanssa. Pelinturvaajan tunnistaa kentällä sinisestä Pelinturvaaja -golfautosta sekä valkoisesta liivistä. Lue lisää.

Säännöt, turvallisuus ja pelinopeus


Seuraavassa yleisiä ohjeita ja sääntöjä Kankaisten Golfissa.

Säännöt, turvallisuus & pelinopeus - klikkaa tästä