Ajanvaraus

Kauppa

Aloita Golf

Kalenteri

Aloita Golf

Olet tervetullut kokeilemaan golfia! Saapuessasi kentälle suuntaa asiakaspalvelutiskille. Voit tulla yksin, kaverin kanssa tai vaikka isommallakin porukalla. Meiltä saat mailat lainaksi kokeilua varten.

Ensimmäinen askel golfin aloittamiseen on alkeiskurssille osallistuminen. Kankaisissa alkeiskurssit kulkevat ”Starttipaketti” nimellä. Kurssilla opetetaan golfin perusteet ja sen tarkoituksena on antaa tarvittavat taidot pelaamiseen sekä harjoittelun jatkamiseen.

Miten voin aloittaa golfharrastuksen?

Osallistu Kankaisissa Starttipaketti-alkeiskurssille ja opit tarvittavat lajitaidot golfin aloittamiseen. Kursseja järjestetään viikoittain heti kauden alusta alkaen. Tarkat kurssipäivämäärät löydät sivun alareunasta.

Ensimmäinen askel golfin aloittamiseen on alkeiskurssille osallistuminen. Kurssilla opetetaan golfin perusteet, mikä antaa valmiudet jatkaa harjoittelua kurssin jälkeen. Kursseja vetää Kankaisissa toimiva golfprot.

Mitä tarvitsen?

Aloittamiseen tarvitset vain urheilulliseen liikkumiseen sopivat vaatteet ja kengät. Ulkoiluvaatetus toimii mainiosti. Huomioithan säänmukaisen varustuksen.

Voinko minä aloittaa?

Kaikki ovat tervetulleita kokeilemaan golfia. Saapuessasi kentälle suuntaa asiakaspalvelupisteelle eli caddiemasterille, ja kerro haluavasi kokeilla lyödä golfpalloja. Voit tulla yksin, kaverin kanssa tai vaikka isommallakin porukalla. Harjoitusalueet ovat avoinna aamusta iltaan ja saat tarvittaessa sopivat mailat lainaksi kokeilua varten.

Mitä Starttipaketti sisältää:

 • Golfin perusteet ammattivalmentajan ohjauksessa
 • Opi perusteet ja käytännöt helpolla ja hauskalla tavalla
 • Green Card- suorituksen
 • Kankaisten Golfin seuran jäsenmaksun
 • Sis. Seurajäsenyys, vakuutuksen yms.
 • Viisi kierrosta golfia 9 reiän kentällä
 • Kierrokset voimassa vain kuluvalla kaudella
 • Välineet kurssin ja ensimmäisten kierrosten ajaksi
 • Aloittelijalle sopivat pelivälineet, helposti alkuun!

Mitä maksaa?

Kankaisten Golfin starttipakettien hinnasto 2024:

 • Aikuiset 199€ (2002 ja aik. synt.)
 • Nuoret 19-21v (2003-2005 synt.) 179€
 • Nuoret 15-18v (2006-2009 synt.) 159€
 • Alle 15v (2010 ja myöh. synt.) 139€

Kauden 2024 kurssiaikataulu

Kursseja järjestetään kahden arki-illan kursseina sekä viikonloppuisin.

Voit myös hankkia Starttipaketin lahjaksi alla olevasta linkistä ja lahjan saaja voi myöhemmin valita itselleen sopivan ajankohdan, jolloin osallistuu kurssille.

STARTTIPAKETTI LAHJAKORTTI VERKKOKAUPASTA

Toimintaa hcp +30 tasoituksella pelaaville

Kankaisten Golf jäsenille.
9 reiän peli-illat on tarkoitettu kaikille +30 tasoituksella pelaaville seuran jäsenille.

Peli-illoissa pelataan yhdeksän reikää ja mukana on aina kokenut seuran pelaaja kertomassa muun muassa säännöistä, kentän kunnossa pitämisestä ja muiden huomioimisesta.
Tapahtuma on maksuton (greenfee 9 reiältä tulee olla maksettuna).

Starttipaketin alkeiskurssille valmistautuminen

Kuva: Louhos Digital

Alkeiskurssimateriaalit

Tältä sivulta löydät materiaalit alkeiskurssille sekä lajin aloittamisen tueksi. Tutustu materiaaleihin ennen kurssia.

Lue lisää

Mikä Green Card?

Green Card on golfin ajokortti. Kankaisissa Green card -suorituksia ottaa vastaan golfopettaja. Green cardin suorittamisen tarkoituksena on varmistaa, että jokaisella pelaajalla on riittävät valmiudet pelata golfia turvallisesti ja joutuisasti. On myös tärkeää tuntea pelin säännöt, jotka testataan kirjallisella sääntö- ja etikettikokeella. Green cardin suorittamisen jälkeen pelaajan tasoitus on 54. Golf-etikettiin voit tutustua tarkemmin täältä.

Mikä on tasoitus?

Greencard-suorituksen jälkeen pelaaja saa seuratasoituksen 54, jolla pääsee pelaamaan kotikentälle. Kun tasoitus on 36 tai vähemmän, on mahdollista lähteä pelaamaan myös vieraskentille. Pelaaja on itse vastuussa oman tasoituksen ajantasaisuudesta. Tasoituksen ylläpito tarkoittaa tasoituskierrosten pelaamista ja tuloskortin palauttamista toimistoon. Hyvä tapa ylläpitää tasoitusta on osallistua viikkokilpailuihin tai muihin klubikisoihin. Kehittymisen myötä tasoitus lähtee laskuun. Lisätietoa tasoituksesta löydät täältä.

Lisätietoa tasoituskierroksista ja käytännöistä löydät täältä.

Tasoituskierroksen tuloksen syöttäminen. Lue lisää täältä.

Itsenäinen harjoittelu?

Golfissa kehittymiseen vaaditaan pitkäjänteisyyttä ja aikaa. Golfin alkeiskurssilta saat tarvittavat ohjeet oman harjoittelun aloittamiseksi. Harjoittelemaan pääset monipuolisella Kankaisten Golfin rangella eli harjoitusalueella, joka on avoinna kaikille golfista kiinnostuneille. Harjoitteluun voit hakea vinkkejä ja ideoita löydät mm. golfliiton sivuilta.

Kankaisten Golfin jäsenenä:

Kankaisten Golf järjestää jäsenilleen monenlaisia tapahtumia; kilpailuja, opetusta, illanviettoja sekä pelimatkoja. Starttipaketti sisältää automaattisesti Kankaisten Golfin jäsenyyden kurssin suorituskaudelle. Liittymällä seuran jäseneksi saat mm. nämä edut:

 • Golfliiton sähköisen (eBirdie app) jäsen- ja tasoituskortin, joka toimii käyntikorttinasi koti- ja vieraskentillä
 • kotiseura ylläpitää tasoitustasi
 • saat Golflehden joka toimitetaan kotiin tai voit lukea sitä sähköisenä versiona
 • saat kattavan vastuu- ja tapaturmavakuutuksen. Lisätiedot https://golf.fi/pelaajalle/jasenedut-ja-vakuutusturva/
 • Kankaisten Golfin jäsenenä voit pelata Suomen Golfliiton jäsenseurojen kentillä
 • ja mikä tärkeintä, saat osallistumisoikeuden seuran järjestämiin kilpailuihin ja tapahtumiin!
 • peliaikojen varausoikeus viisi (5) päivää etukäteen. Ajanvaraus

Lue lisää seuran toiminnasta seuran ja toimikuntien sivuilta, joihin pääset tästä. Mikäli et vielä ole jäsen, niin Kankaisten Golfin jäseneksi pääset liittymään täältä.

Kehittyminen golfissa

Valmennuksessa ja opettamisessa huomioidaan pelaajan tapa oppia sekä fyysiset ominaisuudet. Tavoitteena on mahdollistaa yksilöllinen, pelaajalle paras mahdollinen golfliike, eli swingi.

Golfin tekniikkaa ja fysiikkaharjoittelua sekä liikkuvuutta voi kehittää myös kotioloissa. Jos olet opettelemassa golflyöntiin kuuluvaa uutta liikettä, esim. taaksevientiä, niin harjoittele sitä kotona päivittäin ainakin viiden minuutin ajan, näin oppiminen nopeutuu huomattavasti. Harjoittelu on mielekästä, kun pelaaja tietää mitä asioita hänen tulee harjoitella. Tässä ammattitaitoinen golfopettaja osaa auttaa sinua.

Kesäkaudella voi harjoitella pienvalmennusryhmissä (ryhmän koko 3-6 henkilöä) tai ottaa golfopettajalta yksityistunteja. Lisätietoa opetuksesta ja hinnoista löydät Golfopetus sivulta.

Talvella golfin harjoittelua voi jatkaa golfharjoitteluun suunnatuissa halleissa. Erityisesti lähipeliä, chippejä ja puttaamista pystyy kehittämään paljonkin talven aikana.

Golfin erilaiset pelimuodot

Golfia pelataan yleisimmin lyöntipelinä, pistebogeyna tai reikäpelinä. Myös erilaiset pari- tai joukkuekilpailut kuten bestball, foursome ovat suosittuja. Epävirallisia pelimuotoja ovat lippukilpailu, narukilpailu ja erilaiset scramblet.


Lue lisää täältä eri pelimuodoista.


Golfin säännöt

Golfin sääntöjen kolme periaatetta ovat:

 • Pelaa kenttä sellaisena, kuin se on.
 • Pelaa pallo sijaintipaikaltaan.
 • Jos ei kyetä pelaamaan kummankaan periaatteen mukaisesti, niin sitten palloa pelataan sääntöjen mukaisesti.

Kattavan esityksen golfin pelisäännöistä löydät täältä, golf.fi/pelaajalle/saannot/

Golfsäännöt löytyvät myös mobiilisovelluksena: Apple IOS ja Android IOS.

Golfsanasto

Mikä ihmeen bogey entäs fade? Kattavan sanaston golfin erilaisista lajitermeistä löydät täältä.

Seuran toimikunnat

Toimikunnat ovat jäseniä varten ja niiden tehtävänä on tehdä Kankaisten Golfista entistäkin parempi golfseura ja paikka jossa jäsenet viihtyvät. Lisätietoja toimikunnista löydät täältä.

Kilpailuihin osallistuminen

Seura järjestää sisäisiä vain seuran jäsenille tarkoitettuja, avoimia sekä viikkokilpailuja. Ensisijaisesti ilmoittautuminen kannattaa tehdä internetin kautta tai suoraan ilmoittautumalla caddiemasterin toimistoon. Ilmoittautuminen on sitova. Julkaisemme lähtölistat ja tulokset internetissä.

Säännöt, turvallisuus ja pelinopeus


Seuraavassa yleisiä ohjeita ja sääntöjä Kankaisten Golfissa.