Ajanvaraus

Kauppa

Aloita Golf

Kalenteri

Tuloskortti ja paikallissäännöt

Kankaisten Golf paikallissäännöt

1. Kentän ulkoraja on valkoisten tolppien kentän puoleisten reunojen välinen maan tasolla kulkeva suora linja.

2. Väylän Puisto 2 oikea reuna on kentän ulkoraja, joka merkitty vihreävalkoisilla tolpilla. Tämä alue on ns. saniaismetsä, joka metsänsuojelulain nojalla on rauhoitettu. Tälle alueelle meneminen ja sieltä pallojen noutaminen on ehdottomasti kielletty.

3. Pelattaessa väylää Puisto 4, väylän oikealla puolella oleva alue, joka on merkitty musta-valkoisin tolpin, on ulkoraja. Tolpat ovat ulkorajan merkkejä vain pelattaessa väylää Puisto 4. Muita väyliä pelattaessa ne ovat kiinteitä haittoja.

4. Kentän estealueet on merkitty punaisilla tai keltaisilla tolpilla.

5a. Kun estealue on kiinni ulkorajassa, estealueen raja yhtyy ulkorajan kanssa.

5b. Kun pelaajan pallo on löydetty miltä tahansa kentän ulkorajaan yhtyvältä punaiselta estealueelta tai tiedetään tai on käytännössä varmaa, että pallo on päätynyt sinne, ja kohta, josta pallo viimeksi ylitti estealueen rajan, on kentän ulkorajan puolella estealuetta, on pelaajan mahdollisuus käyttää vastakkaisen puolen vapautumista mallipaikallissäännön B-2.1 mukaan.

6. Väylillä Puisto 7 ja Kankas 6, mikäli pallo päätyy estealueelle väylän vasemmalla puolella, saa pelaaja pudottaa lisävaihtoehtona uuden pallon yhdellä rangaistuslyönnillä vihreillä tolpilla merkitylle pudotusalueelle (DZ).

7. a) Kentällä olevat mustakeltaiset mittatolpat ovat liikuteltavia haittoja, sääntö 15.2a. Näiden paalujen jalusta on kuitenkin kiinteä haitta. Ks. kohta 7b.

b) Kentän kaikki muut mittamerkit ovat kiinteitä haittoja. Vapautuminen haitasta ilman rangaistusta, sääntö 16.1b.

8. a) Kentän kielletyt pelialueet
- sinivalkoisin tolpin merkityt alueet
- muurahaiskeot
Mikäli pelaajan pallo on kielletyllä pelialueella tai tämä alue häiritsee pelaajan lyöntiasentoa tai hänen mailansa aiottua heilahdusrataa, on pelaajan vapauduttava kielletyn pelialueen vaikutuksesta säännön 16-1f mukaisesti.
​​​​​​​
b) Kentällä olevat kunnostettavat alueet:
- sinisillä tolpilla merkityt alueet
- sorapäällysteiset pintasalaojat
- veden aiheuttamat valumaurat bunkkereissa
- siirtonurmien saumat
Vapautuminen säännön 16-1 mukaisesti.

9. Golfliiton mallipaikallissääntö F-5 on voimassa. Pelaajalla on käytössään myös seuraavat vapautumisvaihtoehdot, kun kiinteä haitta on lähellä viheriötä ja pelaajan pelilinjalla. Pallon ollessa yleisellä pelialueella pelaaja voi vapautua Säännön 16.1b nojalla kiinteän haitan ollessa pelilinjalla ja se on:

  • Enintään kahden mailanmitan etäisyydellä viheriöstä, ja
  • Enintään kahden mailanmitan etäisyydellä pallosta.

Vapautumista ei sallita tämän paikallissäännön perusteella, jos pelaaja valitsee pelilinjan, joka on selkeästi epätarkoituksenmukainen.

10. Rangaistus kunkin paikallissäännön rikkomisesta:

  • Reikäpelissä reiän menetys
  • Lyöntipelissä kaksi lyöntiä


Tilapäinen lisäys paikallissääntöihin 06.2023:

Väylän Kartano 7 oikeassa laidassa olevassa bunkkerissa sinivalkoisilla paaluilla merkitty alue on yleisellä pelialueella oleva kunnostettava alue eikä ole enää bunkkeria. Jos pelaajan pallo on kunnostettavalla alueella tai koskettaa sitä tai kunnostettava alue haittaa pelaajan lyöntiasentoa tai aiottua svingin vaatimaa tilaa, pelaajan tulee vapautua ilman rangaistusta Säännön 16.1b mukaisesti.