Ajanvaraus

Kauppa

Aloita Golf

Kalenteri

Tuloskortti ja paikallissäännöt

Kankaisten Golf paikallissäännöt 2022

1. Kentän ulkoraja on valkoisten tolppien pylväiden kentän puoleisten reunojen välinen maan tasolla kulkeva suora linja.

2. Väylän Puisto 2 oikean reunan ulkoraja on merkitty vihreävalkoisin paaluin. Tämä alue on ns. saniaismetsä, joka metsänsuojelulain nojalla on rauhoitettu. Tälle alueelle pääsy ja sieltä pallojen nouto on ehdottomasti kielletty.

3. Kentän estealueet on merkitty punaisilla tai keltaisilla paaluilla.

4. Väylillä Puisto 7 ja Kankas 6, jos pallo päätyy estealueelle väylän vasemmalla puolella, saa pelaaja pudottaa lisävaihtoehtona uuden pallon yhdellä rangaistuslyönnillä vihreillä paaluilla merkitylle pudotusalueelle (DZ).


5. Kentällä olevat mittapaalut ja -merkit ovat kiinteitä haittoja. Paalun tai merkin poistaminen on kielletty. Vapautuminen haitasta ilman rangaistusta, sääntö 16.1b.


6. Kentän kielletyt pelialueet on merkitty sinivalkoisin paaluin. Jos pelaajan pallo on kielletyllä pelialueella tai tämä alue häiritsee pelaajan lyöntiasentoa tai hänen aiottua mailan heilahdusrataa, on pelaajan vapauduttava kielletyn pelialueen vaikutuksesta säännön 16-1f mukaisesti.


7. Kenttäalueella olevat muurahaiskeot ovat kiellettyä pelialuetta, sääntö 16-1f.


8. Golfliiton mallipaikallissääntö F-5 on voimassa. Pelaajalla on käytössään myös seuraavat vapautumisvaihtoehdot, kun kiinteät haitat ovat lähellä viheriötä ja pelaajan pelilinjalla. Pallon ollessa yleisellä pelialueella, pelaaja voi vapautua Säännön 16.1b nojalla kiinteän haitan ollessa pelilinjalla, ja se on:

  • Enintään kahden mailanmitan etäisyydellä viheriöstä, ja
  • Enintään kahden mailanmitan etäisyydellä pallosta

Vapautumista ei sallita tämän paikallissäännön perusteella, jos pelaaja valitsee pelilinjan, joka on selkeästi epätarkoituksenmukainen.


9. Rangaistus kunkin paikallissäännön rikkomisesta:

  • Reikäpelissä reiän menetys
  • Lyöntipelissä kaksi lyöntiä