Ajanvaraus

Kauppa

Aloita Golf

Kalenteri

Golfareita Kankaisissa jo 2107!

Golfin suosio jatkaa huimaa kasvuaan ja myös Kankaisten Golfin jäsenmäärä on noussut viime vuoden tavoin huimaa vauhtia. Virallinen vuoden 2021 jäsenmäärä Kankaisten osalta on 2107 jäsentä ja näin ollen olemme tällä hetkellä Lounais-Suomen toiseksi suurin seura. Seuramme kasvoi 316 uudella jäsenellä eli Kankaisten kasvu oli Suomen 5. suurin! Kun vertaillaan koko Suomen jäsenmääriä, niin sijoitumme hienosti sijalle 17. Lounais-Suomen suurimman seuran titteliä kantaa yhä Aurinko Golf 2842 jäsenen voimin.

Valtakunnallisesti suurimman seuran titteliä on monta vuotta pitänyt hallussaan Vihti Golf Club, mutta tänä vuonna Kurk Golf yhteensä 5737 jäsenellä ohitti Vihdin selvästi. Koko Suomessa eri seurojen alla jäseniä on yhteensä 157 175, mikä selviää torstaina 23.9. julkaistusta Golfliiton uutisesta. Kankaisten jäsenmäärä kasvoi vuoden takaisesta noin 17% ja koko Suomen jäsenmäärä noin 6% viime vuodesta. Kahden vuoden aikana Kankaisten jäsenmäärä on noussut jopa 37%!

Ilahduttavasti myös tänä vuonna nuorten jäsenten määrä jatkaa vahvaa tasaista kasvua. Vuodesta 2019 lähtien juniorigolfareiden laji-innostuneisuus on ollut nousussa. Kankaisten Golfin jäsenmäärä on noussut suhteellisesti eniten nuorten kohdalla. Nykyään meillä Kankaisissa on kaiken kaikkiaan 270 juniorigolfaria! Nuorten kasvu oli merkittävä, sillä poikien määrä kasvoi viime vuodesta 26% ja tyttöjen määrä 29%. Kasvu näkyi myös valtakunnallisesti: koko Suomessa junioreiden määrä kohosi 10%.

Kankaisten nais- ja miesgolffarit rikkoivat myös uusia ennätyslukuja. Tällä kaudella miesjäseniä oli yhteen laskettuna 1323 ja naisia 514. Naisten kasvu pysyi tasaisena ja miesten taas nousi entisestään verrattuna viime vuoden lukuihin. Naisten jäsenmäärä nousi 16% ja miesten 17%. Koko Suomessa miespelaajia on yhteensä nyt 99 489 ja naisia 40 569.


Vt. palvelupäällikkönä ja seurakoordinaattorina toimiva Oona Vartiainen on varsin tyytyväinen Kankaisten Golfin jäsenmäärän kehitykseen erityisesti junioreiden osalta. Vartiaisen mukaan lisääntynyt junnugolfareiden määrä antaa hienon mahdollisuuden kehittää seuratoimintaa ja onkin ollut ilo huomata, että junioreiden treeniryhmissä on käynyt ennätysmäärä harjoittelijoita. Sama trendi näkyy myös aikuisten puolella, jossa esimerkiksi +30 hcp ohjatut ryhmätreenit ja Clevelandin lähipeliklinikat ovat olleet suorastaan hitti tällä kaudella.

Kun jäsenmäärät on tältä kaudelta saatu selville, seuraavaksi odotetaan virallisia määriä kierretyistä kierroksista. Kierrosmäärien vauhti on ollut kauden mittaan hyvin samoissa lukemissa viime vuoteen verraten, mutta mikäli kauniit ja lämpimät syyskelit jatkuvat tällaisinaan, todennäköisesti kierrosmäärissäkin on odotettavissa ennätyksiä!