Ajanvaraus

Kauppa

Aloita Golf

Kalenteri

Haastattelussa kaksi kautta seuran puheenjohtajana toiminut Timo Vainio


Seuran puheenjohtajana toiminut Timo Vainio on ilmoittanut että ei ole käytettävissä enää uudelle kaudelle. Halusimme haastatella Timoa ja kuulla hänen ajatuksiaan golffista, vuosista seuratyön parissa sekä ajatuksistaan viestikapulan antamisesta eteenpäin.

Timo on toiminut Kankaisten Golf ry:n hallituksen puheenjohtajana kuusi vuotta ja ollut kaikkiaan mukana seuratoiminnassa yli kymmenen vuotta. Kyselimme Timolta hänen ajatuksiaan golffista ja vuosista seuratyön parissa.


Millainen golfharrastaja olet?

Golfharrastuksen olen aloittanut jo vuonna 1972 eli kohtuullisen pitkältä ajalta on kokemuksia golffin parista. Laji on näinä vuosikymmeninä muuttunut todella paljon ja kehitys on ollut pääosin positiivista. Golf on urheiluna monimuotoinen ja sitä on mahdollisuus harrastaa niin kilpa- kuin ulkoilulajina. Suurin osahan meistä pelaa liikunnan ilosta ja monella, kuten minullakin, on pelissä mukana pieni kilpailuvietti. Golffin yksi vahvuustekijä on myös lajin perinteet ja juuret, joita ei tule unohtaa. Ja vaikka näitä usein arvostellaan, ovat ne pitkällä aikavälillä lajin vahvuuksia.
Itse nautin pelistä säässä kuin säässä, eniten kuitenkin kauniissa auringon paisteessa ja hyvässä seurassa.

Montako kierrosta pelasit kaudella 2020?

Tällä kaudella kertyi kierroksia kaikkiaan reilu 50, joista Kankaisissa vähän yli 30. Pelaaminen jäi vähän vähemmälle kuin etukäteen ajattelin vaikka kausi onkin ollut pitkä. Ja kausihan jatkuu toki edelleen joillakin Lounais-Suomen kentillä. Toivottavasti 6.12. varattu peliaika toteutuu ja pääsen vielä pelaamaan, niin tulisi tästä vuodesta ensimmäinen kun olen pelannut kotimaassa joka kuukausi. ​​​​​​​

Vaikeuksiakin on joskus ollut…

Milloin lähdit Kankaisten seuratoimintaan mukaan?

Aloitin kilpailutoimikunnassa muistaakseni vuonna 2008 ja olin mukana aina vuoteen 2015 saakka. Vuoden 2015 helmikuussa aloitin seuran puheenjohtajana. Tuolloin oli sääntöjen mukaan vain yksi yhdistyksen kokous vuodessa, jossa tehtiin valinnat alkavalle kaudelle ja päätettiin kulunut tilikausi. Nyt säännöt on päivitetty ja uusi kausi pystytään valmistelemaan huomattavasti paremmin kun on aikaa enemmän kauden alkuun uuden hallituksen aloittaessa.

Mikä on mieleenpainuvin tapahtuma puheenjohtajan tehtävissä?

Hienoja hetkiä on ollut monia kuten kenttälaajennuksen avajaiset tai Golfgaala kahtena viime vuonna, kun olemme molempina olleet kolmen parhaan joukossa ehdolla vuoden golfseuraksi Suomessa, tosin vielä ei ole valinta osunut KGM:n kohdalle.

Ehkä hienoin tapahtuma, jossa olen saanut olla mukana Kankaisissa oli vuonna 2016 järjestetty E-Tour Respecta Finnish Disabled Open. Tähän vammaisgolfin avoimeen Suomen mestaruuskilpailuun, joka oli samalla E-tour – kilpailu, olimme saaneet vieraita aina Espanjasta saakka. Disabled Openin seuraaminen antoi valtavasti perspektiiviä omaan golfharrastukseen.

Muita terveisiä jäsenille?

Kankaisten golfyhteisö on hieno osoitus hyvän yhteistyön tuloksista golfin parissa. Kenttäyhtiö ja seura puhaltavat yhteen hiileen ja vievät alueemme golfharrastusta eteenpäin pitkin harppauksin. Olen seurastamme ja koko yhteisöstämme ylpeä ja iloinen siitä, että olen saanut olla mukana viemässä Kankaista eteenpäin golfyhteisönä.

Haluan myös kiittää kaikkia seuramme jäseniä ja ennen kaikkea seuratoimijoitamme siitä yhteistyöstä, jota olemme vuosien aikana saaneet yhdessä tehdä. Kiitos kuuluu myös koko Kankaisten henkilökunnalle, jokaiselle ammattilaiselle aina rangepojista kenttämestariin ja caddiemastereista toimitusjohtajaan.

Olen iloinen voidessani jättää seuran kaikilla mittareilla, niin taloudellisilla kuin määrällisilläkin, mitattuna loistavassa kunnossa seuraajalleni.

KIITOS KGM, kentällä tavataan!


Kankaisten Golf kiittää Timoa kuluneista vuosista seuratyön parissa!