Ajanvaraus

Kauppa

Aloita Golf

Kalenteri

Kankaisten Golf ry:n hallituksen päätöksiä

Kankaisten Golf ry:n hallitus teki eilen 28.4. pitämässään kokouksessaan seuraavia päätöksiä, joista se haluaa myös informoida jäsenistöään.

Harjoitustoiminta

Ohjattu harjoitustoiminta käynnistetään 18.5. alkavalla viikolla. Harjoituksissa noudatetaan Suomen hallituksen sekä Golfliiton linjauksia ja ohjeistuksia. Harjoitustoimintaa järjestetään osallistujien ja ohjaajien terveys edellä mm. huomioiden turvaetäisyydet ja riittävän pienet ryhmäkoot. Mikäli Suomen hallituksen tai Golfliiton ohjeistukset muuttuvat, jo tehtyjä päätöksiä voidaan muuttaa.

Golfliiton ohjeistus harjoitustoimintaan liittyen: ”Yli 10 hengen julkiset kokoontumiset ovat viranomaisten ohjeistuksen mukaisesti kiellettyjä. Johdettua ja ohjattua kilpailu- ja valmennustoimintaa, jossa kokoonnutaan fyysisesti yli 10 hengen ryhmiin, ei tulisi järjestää.”


Kilpailutoiminta

Kilpailutoiminnan osalta oli jo aiemmin tehty päätös, että reikäpelit sekä viikkokilpailut aloitetaan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Myös muu kilpailutoiminta käynnistetään 18.5. alkaen, mutta poikkeusjärjestelyin. Kaikki kilpailut pelataan aikalähtöinä ainakin 30.6. saakka, eikä kilpailuissa järjestetä palkintojenjakotilaisuuksia. Muut ohjeistukset ja poikkeusjärjestelyt ilmoitetaan tapauskohtaisesti kunkin kilpailun kilpailukutsussa. Heinäkuun osalta päätökset tehdään toukokuun loppuun mennessä. Kilpailukalenteri julkaistaan toukokuun ensimmäisen viikon aikana niiltä osin kun se on saatu valmiiksi.


Perhe Cup

Perinteinen Perhe Cup on palannut ohjelmistoon vuoden tauon jälkeen, uudistetuin säännöin. Uudet säännöt, jotka mahdollistavat kilpailuun osallistumisen ainoastaan samaan perheeseen kuuluvan ja samassa taloudessa asuvan peliparin kanssa, ovat aiheuttaneet yhteydenottoja sekä hallituksen jäsenille että toimistolle. Hallitus käsitteli asiaa kokouksessaan ja päätyi pitämään kilpailutoimikunnan määrittelemät säännöt tämän vuoden osalta voimassa. Ensi vuoden sääntöjä laadittaessa otetaan huomioon tämän vuoden kokemukset uudistetuista säännöistä.

Perustelut: ”Perhe Cupin osallistujamäärät eivät kehittyneet vuosina 2016-2018 suotuisasti ja lisäksi tulkinnanvaraiset säännöt aiheuttivat runsaasti keskusteluja siitä, millä perusteella kilpailuun saa osallistua. Em. syistä johtuen kilpailu päätettiin jättää vuonna 2019 järjestämättä. Useat pelaajat kuitenkin toivoivat kilpailun palauttamista kilpailukalenteriin. Kilpailutoimikunta päätyi palauttamaan kilpailun vuoden 2020 ohjelmistoon ja halusi selkiyttää sääntöjä ja toivoi niiden vaikuttavan myönteisesti kilpailun osallistujamäärään. Koska jo kokoukseen mennessä kilpailuun ilmoittautuneiden määrä on aiempia vuosia suurempi, katsoo hallitus, että perusteluita sääntöjen muuttamiselle ei tässä vaiheessa ole. Hallitus tiedostaa, että olemassa olevat säännöt rajoittavat joidenkin halukkaiden osallistumismahdollisuuden, mutta toisaalta myös monet uudet parit ovat lähteneet mukaan, mahdollisesti uusien sääntöjen johdosta. Kokeiluille on annettava aikaa ja tämä kausi pelataan kilpailutoimikunnan määrittelemillä säännöillä. Ensi kauden valmisteluissa otetaan huomioon kaudelta 2020 saadut kokemukset ja palautteet.”