Aloita Golf

Kalenteri

Kankaisten GOLFIN edustuspelaajat eli Team MPS kilpailivat viime viikolla eri puolin Suomea

Alle 21-vuotiaiden Suomenmestaruudet ratkottiin ikäsarjoittain

Keskiviikosta perjantaihin kilpailtiin alle 21-vuotiaiden lyöntipelien Suomen mestaruuksista: alle 16-vuotiaat Messilä Golfissa, ja 17-21-vuotiaat Lake Side Golf Vammalassa.

Messilässä Kankaisia edusti Team MPS:n Venla Nerg Tytöt 16 sarjassa. Venla pelasi itsensä kilpailussa seitsemänneksi pelaten kolmen päivän yhteistuloksen +39, kierrostuloksin 88, 82, 85 = 255 lyöntiä.

Venla kuvailee Messilä Golfin kenttää haastavaksi: ”Messilässä on kapeat väylät ja griinit olivat nopeat, mikä teki kentästä melko haastavan.” Kilpailupäivien kuumuus ja useiden greenien korkeuserot loivat myös oman mausteensa peliin. ”Olen ihan tyytyväinen kilpailuun ja erityisesti lähipeliin, joka pelasti minut monesti. Haasteita oli välillä draivin kanssa”, Venla jatkaa.

Lake Side Golfissa edustusjoukkueen Sakke Siltala lähti viime vuoden P18 sarjan Suomenmestarina hakemaan mestaruutta P21 sarjassa. Saken tulos ei tällä kertaa riittänyt mitaleille asti, mutta hän onnistui vaikeamman ensimmäisen päivän jälkeen nostamaan hienosti sijoitustaan päätyen lopulta seitsemänneksi. Saken kokonaistulos oli +15, kierrostuloksin 80, 76, 75 = 231 lyöntiä.

”Pirunpelto oli kirjaimellisesti sitä, mitä kentän nimestä voi päätellä. Erittäin haastava kenttä, jossa yksikin huono lyönti tuo lähes aina kaksi lyöntiä lisää tai jopa enemmänkin,” Sakke kertoo. Haasteita tuotti ensimmäisenä päivänä väylä neljä, jossa par 4 väylälle kirjattiin tulokseksi yhdeksän lyöntiä. ”Tekeminen ei sinänsä ollut hassumpaa kisan aikana, mutta yksittäiset huonot väylät veivät mahdollisuudet palkintopallilta. Torstaina on jälleen uusi mahdollisuus Pirkkalassa seuraavan Finnish Tourin merkeissä,” Sakke jatkaa ja suuntaa jo katsettaan seuraaviin kilpailuihin.

Mid Tour reikäpelien SM kilpailut

Mid Tourin kausi jatkui viikonloppuna 2.-4.7. Espoon Gumböle Golfissa, jossa vuorossa oli Midien reikäpelin SM kilpailut. Kankaisista mukana oli ainoastaan Sami Lahti. Midien reikäpeleissä pelataan hieman muista reikäpeli SM kilpailuista poiketen ensin lohkoittain 3×9 reiän ottelut ja lohkovoittajat jatkavat seuraavalle päivälle ja kierrokselle. Miesten 16 parasta ja naisten 4 parasta pelaavat kaaviomuodostelmalla loput ottelut 18-reikäisinä. Sami voitti oman lohkonsa ja selvitti tiensä 16 parhaan joukkoon. Seuraavana vastaan asettunut Golf Talman Joonas Huttunen lähetti Samin kuitenkin kotimatkalle hyvän taistelun jälkeen tuloksella 2/1. Samin sijoitus siis kuitenkin mallikas jaettu 9.

M50 Haastajatour

Sunnuntaina M50 Haastajatourilla Porvoo Golfissa pelaamassa olivat Kari Ojanen ja Pauli Äikäs. Kari sijoittui hienosti jaetulle 12 sijalle 82 lyönnin (+10) tuloksella ja Pauli muutaman lyönnin perässä 84 lyönnillä (+12) jaetulle 28. sijalle. Kumpikin kerrytti tärkeitä ranking-pisteitä esityksellään.

Kari kertoo pelin olleen aluksi melko tahmeaa, ja neljän reiän jälkeen tuloskortissa oli jo tulos +7. ”Tämän jälkeen luotto omaan pelaamiseen kuitenkin löytyi ja kaikki toimi alun jälkeen. Kenttä oli kuiva, kuten arvata saattaa ja pelipäivä oli erittäin kuuma”, Kari kuvailee.

Sakke Siltala Kuva: Juha Hakulinen