Ajanvaraus

Kauppa

Aloita Golf

Kalenteri

Kankaisten Golfin historian ensimmäinen edustusjoukkue valittiin

”Tarkoituksena on rakentaa selkeä polku kilpaurheilijan uralle junioreista aikuisiin”

Kankaisten Golf panostaa jatkossa entistä voimakkaammin kilpaurheiluun. Yksi merkittävä askel tässä on seuran edustusjoukkueen toiminnan käynnistäminen. Edustusjoukkueen ja kilpapelaajien päävalmentajaksi nimettiin jo aiemmin PGA Pro Sonja Kallio ja nyt myös edustusjoukkueen urheilijat on valittu.

Edustusjoukkueeseen kuuluu kaikkiaan 10 pelaajaa. Joukkueen nuorimmat ovat alle 21-vuotiaiden sarjoissa kilpailevat Sakke Siltala ja Venla Nerg. Valittuihin kuuluu myös erityisgolfin E-Touriin panostava Jere Suominen. Aikuisten sarjoissa kilpailevat edustuspelaajat ovat Oona Vartiainen, Mirva Laaksonen, Sami Lahti, Jarkko Penttinen ja Petri Ahokas. Seniori-sarjoissa pelaavat Kari Ojanen ja Pauli Äikäs kuuluvat niin ikään joukkueeseen.

– Edustusjoukkueen toiminta polkaistiin harjoitusten osalta käyntiin viime viikolla, Kankaisten Golfin seurakoordinaattori, itsekin joukkueeseen kuuluva Oona Vartiainen kertoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Ensimmäisissä harjoituksissa ryhmä otti toisistaan mittaa puttikisailussa.

– Kaikki lähti liikkeelle oikeastaan siitä, että Kankaisten Golfin vuonna 2019 valmistuneeseen strategiaan on laadittu kohta kilpaurheilun kehittämisestä. Ensimmäisenä vuonna kilpaurheiluun ei juurikaan vielä panostettu, mutta tälle kaudelle kilpaurheilu on valittu yhdeksi seuratoiminnan painopistealueeksi, hän jatkaa.Edustusjoukkueen pelaajat ovat kaikki tavoitteellisia kilpapelaajia, jotka harjoittelevat säännöllisesti ympäri vuoden.

– Joukkueeseen on valittu tämän hetken parhaat pelaajamme eri ikäryhmistä. Tämä on pitkän aikajänteen projekti, jossa menestymistähtäin on asetettu muutamien vuosien päähän. Nyt selkeänä tavoitteena on pelaajien ja toiminnan kehittäminen, Vartiainen sanoo.

Paitsi että jokainen edustusjoukkueeseen kuuluva kilpapelaaja harjoittelee useita kertoja viikossa itsenäisesti, kokoontuu joukkue harjoittelemaan yhdessä kerran viikossa.

– On muistettava, että monilla edustuksen pelaajista on oma henkilökohtainen valmentaja, joten ryhmätreeneissä keskitytään enemmän pelillisiin asioihin ja hyödynnetään se mahdollisuus, että pääsee treenaamaan samantasoisessa porukassa. Se ei kuitenkaan yksilölajissa ole itsestään selvää, että ympärillä on joukkue, Vartiainen kertoo.

Jokaisella edustusjoukkueeseen kuuluvalla pelaajalla on henkilökohtainen kilpailukalenteri, ja suurin osa pelaajista onkin jo päässyt aloittamaan kisakautensa. Muun muassa SM-kilpailut siintävät monen pelaajan tähtäimessä kuluvalla kaudella.

Edustusjoukkueen rakentaminen on vain yksi osa koko Kankaisten Golfin toiminnan kehittämistä kilpaurheiluseuraksi.

– Haluamme kehittää koko seuraa entistä enemmän kilpaurheilullisempaan suuntaan. Tavoite on se, että olisimme kolmen–viiden vuoden päästä varteenotettava kilpaurheiluseura unohtamatta kuitenkaan laadukasta harrastustoimintaa. Haluamme rakentaa aidot stepit siihen, kuinka kilpaurheiluun panostava golfaaja voi parhaimmillaan kehittyä Suomen ja miksei maailmankin huipulle, Vartiainen päättää.

Sadekelikään ei hidastanut treenejä tänään.