Ajanvaraus

Kauppa

Aloita Golf

Kalenteri

Kankaisten Golfin jäsenmäärä ennätyslukemissa, sama tahti myös Suomi Golfilla

Suomen Golfliitto julkaisi tänään seurojen viralliset jäsenmäärät kauden 2020 osalta. Kankaisten Golfin kauden 2020 virallinen jäsenmäärä on 1791, kun se vuosi sitten oli 1534. Kasvua edelliseen vuoteen siis lähes 17%. Koko Suomen golfseurojen yhteenlaskettu jäsenmäärä on 148190 ja se kasvoi 7962 pelaajalla, eli lähes 6%.

Kankaisten Golfin jäsenmäärä kasvoi joka sektorilla. Suhteellisesti suurin kasvu oli junioreiden puolella, kun sekä tyttöjen että poikien määrä kasvoi yli 30%:a. Miehissä kasvu vuoden takaiseen oli 14% ja naisten osalta 18%. Myös valtakunnallisesti junioreiden suhteellinen kasvu oli voimakkainta, kun poikien kasvu oli 17% ja tyttöjen 20%.

Kun vertaillaan jäsenmääräämme alueellisesti ja valtakunnallisesti, on Kankaisten Golf Lounais-Suomen 2. suurin golfseura ja Suomen 20. suurin golfseura. Alueen suurin seura on Aurinko Golf, jonka jäsenmäärä on 2690 ja Suomen suurin golfseura Vihti Golf Club, jossa jäseniä on 5097. Lounais-Suomen seurojen jäsenmäärän kasvu oli alueista toiseksi suurin, yli 7%. Eniten jäsenmääräänsä Lounais-Suomessa kasvatti Kultaranta, jonka jäsenmäärän nettokasvu oli 264.


Kankaisten Golfin toiminnanjohtaja Timo Tuomisen mukaan jäsenmäärän voimakas kasvutrendi oli havaittavissa jo alkukaudesta, mutta kauden edetessä se ylitti kaikki odotukset: ”Meillä oli jo viime kaudella aika kova kasvu, kun jäsenmäärämme kasvoi lähes sadalla. Ja uskalsimme odottaa kovaa kasvua tällekin kaudelle, sillä budjetoimme jäsenmääräksi 1650. Näin voimakas kasvu on siitä huolimatta erittäin positiivinen yllätys. Korona avitti varmasti kaikkia seuroja, mutta alkuvuoden kasvun perusteella meidän jäsenmäärä olisi ilman koronaakin ollut yli 1700.”, arvioi tyytyväinen toiminnanjohtaja.

Tuomisen mukaan seuran jäsenmäärä kasvanee jatkossakin, sillä kiinnostus hyviä pelimahdollisuuksia ja aktiivista seuratoimintaa kohtaan on edelleen olemassa: ”Elokuun lopun jälkeenkin meille on tullut paljon uusia jäseniä ja tällä hetkellä meitä on yli 1800. Strategiaa laadittaessa asetimme tavoitteen, että seuran jäsenmäärä ylittäisi 1800 kaudella 2021 tai 2022, mutta etuajassa ollaan. Samassa yhteydessä arvioitiin, että optimaalinen jäsenmäärä voisi olla 1800-1900 välillä. Iso jäsenmäärä ei ole meille itseisarvo, mutta kertoo hyvästä toiminnasta. Kasvua voi jatkossakin tulla, mutta ennen kaikkea meidän on syytä huolehtia siitä, että toiminnan laatu pysyy hyvällä tasolla. Ja toki toiminnasta löytyy myös runsaasti kehitettävää.”, pohtii Tuominen ja muistuttaa kasvavan jäsenmäärän olevan erityisen positiivinen asia koko yhteisölle, sillä isompi jäsenmäärä tarkoittaa myös kasvavaa kiinnostusta pelituotteita, osakkeita ja muita tarjolla olevia palveluita kohtaan.


Golfliiton uutinen aiheesta 23.9.2020

Suomen Golfliiton jäsenseurojen jäsenmäärät 31.8.2020