Ajanvaraus

Kauppa

Aloita Golf

Kalenteri

Kankaisten Golfin Oona Vartiainen voittoon Mid Tourin kotikisassa

Kaksi päiväiset Mid Tour M40 ja Ladies Mid Tour osakilpailut pelattiin Kankaisissa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Mid Tour on Suomen Golfliiton kilpailukiertue miehille ja naisille, jonka puitteissa pelataan osakilpailuja sekä SM-tasoiset reikäpeli- ja lyöntipelimestaruuskilpailut. Mid Tour lähettää edustajat vuosittain eri Euroopan maissa pelattaviin arvokisoihin sekä maaotteluun Ruotsia vastaan. Korkein sallittu tasoitus on miehillä 7,0 ja naisilla 15,0.

Kenttäyhdistelmänä kilpailussa pelattiin Kankas + Puisto. Kilpailu käytiin molemmissa sarjoissa (Ladies ja M40) 36-reikäisenä lauantaina ja sunnuntaina 6.-7.8.

Lauantaina osakilpailu avattiin aikaisin aamulla kun ensimmäiset pelaajat starttasivat klo 8:30. Pelaajien onneksi sateinen sääennuste ei pitänyt paikkaansa ja kilpailut saatiin pelata puolipilvisessä, tosin hyvinkin tuulisessa säässä. Avauspäivän jälkeen kärjessä olivat M40-sarjassa Robert Lindström (RUG) ja Markku Antinkoski (HYG) molemmat tuloksella Par. Kankaisten Golfin parhaana miehenä ensimmäisen kisapäivän jälkeen oli Marko Kallinen jaetulla 8. sijalla tuloksella +6. Naisten sarjassa puolestaan kärkeä piti Kankaisten Oona Vartiainen ja Nina Katajainen (ARGC), molemmat tuloksella +3.

Toisena päivänä sää tyyntyi hieman ja päivän aikana ei isoja muutoksia kärjen sijoituksiin tullut, kun molemmissa sarjoissa voittajat löytyivät kärkiryhmistä. Miesten M40-sarjassa tiukan taiston jälkeen voiton vei yhden lyönnin turvin Hyvinkään Golfin Markku Antinkoski (72-76, +4). Naisten sarjassa huiken toisen päivän ansiosta selkeään voittoon 8 lyönnin erolla toiseksi tulleesta itsensä pelasi Oona Vartiainen (KGM) (75,69, Par). Kankaisten Golfin edustusjoukkueen Team MPS:n Jammu Saari pelasi myös hienosti 6. sijalle (77, 79, +12).

Kilpailun tulokset löydät tästä.


Naisten kärkinelikko

Miehet M40 Top 3

Kankaisten Golfia edusti kotikisoissa upealukuinen 10 pelaajan joukko. Tähän joukkoon lukeutui myös Kankaisten Golfin edustusjoukkueen Team MPS:n pelaajat Jammu Saari, Sami Lahti sekä Marko Kallinen.

Kotiseuran pelaajilta kiitosta saivat erityisesti vapaaehtoisten panos ja onnistuneet kisajärjestelyt sekä kentän kisaviritys.

"Hyvä fiilis jäi mieleen, joka rakentui ainakin hyvästä peliseurasta, hyvin toimivista kisajärjestelyistä, onnistuneesta kentän virityksestä sekä toimitsijoiden ja talkoolaisten avusta kentällä. Kiitokset heille, oli kiva pelata!" toteaa Jammu Saari.

Kankaisten pelaajat kokivat, että kentän tuntemus auttoi välttämään suuremmat virheet kisan aikana, toi varmuutta peliin ja helpotti kisaan valmistautumista, kun ei tarvinnut ennen kisaa kummemmin tutustua kenttään. Toisaalta tuttu kenttä saattoi asettaa osalle myös totuttua kovemmat paineet pelaamiseen.

Naisten sarjan voittaja Oona Vartiainen

"Kotikentällä pelaaminen tuntuu erilaiselta ja erityiseltä. En ole loppupeleissä pelannut juurikaan kisoja kotikentällä ja siitä ottaa itse extra paineita onnistumiseen kun kenttä on tuttu. Samaan aikaan tietää että tuntee kentän mutta joskus se tekee turhankin itsevarmaksi.
Peli oli epävarmaa erityisesti lauantaina ja siinä varmasti oli etua tutusta kentästä, kun tietää paremmin mihin voi missata avauksia ja lähestymisiä"
kommentoi naisten sarjan voittaja Oona Vartiainen.

Mielenpainuvimmiksi kohokohdiksi KGM -pelaajat mainitsivat lukuisia henkilökohtaisia onnistumisiaan kisan aikana sekä pelaamisen kovatasoisessa seurassa. Lisäksi kilpailua seuraamassa ja myöskin caddien roolissa nähtiin seuran oma junnu.

"Kankas 9 väylällä avaus alle metriin ja birdie siihen. Ja tietysti ekana päivänä koko päivä kun oli oma Futurejunnu Aleksi caddienä" kommentoi Team MPS pelaaja Marko Kallinen.

"Yksittäinen kohokohta voisi olla sunnuntain 18.reiän kolmas lyönti: chippi oikein paksusta raffista griinin vierestä tap-in birdie paikalle. Muistelin vuoden 2014 Japanin MM-kisoista valmentajan neuvoa vastaavassa pallon paikassa - ja sehän toimi extempore 8 vuoden jälkeen. Nauratti että mistä tämäkin neuvo nyt juuri oli tullut mieleen ja samalla olin hyvin onnellinen kun 70 lyönnin alitus alkoi näyttää todennäköiseltä" naurahtaa Oona.

Team MPS pelaaja Jammu Saari sijoittui hienosti 6. sijalle

Onnittelut kaikille voittajille ja iso kiitos kaikille vapaaehtoisille onnistuneesta viikonlopusta!