Ajanvaraus

Kauppa

Aloita Golf

Kalenteri

Kausi 2022 on päättynyt - kiitos kaudesta!

Pelikausi päättyi sunnuntaina 30.10. kun kenttä suljettiin. Seuran kauden parhaat palkittiin päättäjäisjuhlissa perjantaina 18.11. ja näin kausi on saatettu päätökseen myös seuran osalta. Uutisessa katsaus menneeseen kauteen ja sen uudistuksiin ja kohokohtiin.

Kausi päästiin aloittamaan tänä vuonna viime vuosia myöhemmin, kun Vanha 18R kenttä avattiin keskiviikkona 4.5. Vaativa talvi ja erittäin kylmä kevät pitivät kenttää pitkään roudassa ja sen sulaminen otti aikansa. Kevät ja alkukausi olivat haastavat kentän kunnon osalta mutta lopulta saimme nauttia huippukuntoisesta kentästä loppukesän ja syksyn ajan.

Aktiivista seuratoimintaa & erilaisia tapahtumia ja kisoja

Monipuolista seuratoimintaa järjestettiin tänäkin vuonna läpi kauden. Harrastetoiminta oli tänä vuonna erityisen aktiivista. Juniorien ja aikuisten harrasteryhmiä eri tasoisille ja ikäisille pelaajille toimi läpi kesän yhteensä huimat 14 eri ryhmää.

Juniorien kesäleirejä järjestettiin tänä vuonna kaksi, toinen oli golfkoulu, joka on helppo tapa päästä tutustumaan golffiin, toinen oli golfleiri, jossa jo greencardin omaavat juniorit pääsivät harjoittelemaan mukavassa porukassa ja hiomaan taitojaan lisää. Vuosittainen 24h Junnugolfille tempaus järjestettiin tänä vuonna heinäkuun alussa. Vuorokauden pelaamisella neljän hengen ryhmä onnistui keräämään yhteistyökumppaneiden avulla loistavan 6500€ potin junioritoiminnalle! 24h Junnugolfille tapahtuman omalle sivulle tästä.

Kuvassa 24h Junnugolfille tempauksessa pelanneet Oona Vartiainen, Timo Tuominen, Jarno Penttinen ja Peter Enckelman.

Juniorien golfleireille osallistui lähes 40 lasta ja nuorta, kuvassa tunnelmia bunkkeriharjoittelusta.

KISOJA JA HIENOJA TAPAHTUMIA OLI PALJON!

Läpi kauden toimikunnat järjestivät erilaisia kisoja ja pelipäiviä omalla kotikentällä sekä myös vierailuja lähialueen kentille. NaisGolf tapahtumat haastoivat naisia pelaamaan erilaisia joukkuepelejä yhdessä ja miesten Äijä Cupissa kisattiin kiertueen voitosta aivan viimeiseen osakilpailuun asti. Aloitteleville golffareille ohjatut ysit ja pelitapahtumat antoivat mahdollisuuden tutustua "kummipelaajien" opastuksella kenttäpelaamiseen ja erilaisiin pelimuotoihin. Seniorit kisasivat aktiivisesti koti- ja vieraskentillä ja kauden kruunuksi nappasivat voiton kotiin Varsinais-Suomen Senioriliigan kokonaiskisasta.

NaisGolf tapahtumissa kisailtiin erilaisissa joukkuepelimuodoissa, kuva kauden avaustapahtumasta. Kuvassa vasemmalta Eeva Savola, Kristiina Hannonen ja Tarja Lahtinen.

Kuvassa tunnelmia kun seniorit voittivat Varsinais-Suomen Senioriliigan kokonaiskilpailun kaudella 2022!

Kesäkuun alussa järjettiin ensimmäistä kertaa C.G.E. Mannerheimin Muistokilpailu ja ensimmäiseksi kentäksi valikoitui mikäs muukaan kuin C.G.E. Mannerheimin syntymäkunta Masku ja Kankaisten Golf. Kaksipäiväinen tapahtuma keräsi hienosti osallistujia ja tapahtuman tuotto lahjoitettiin hyväntekeväisyyteen.

Heinäkuun puolivälissä pelattiin jo perinteeksi muodostunut "Lonkeroskaba" eli Original Long Drink Texas Scramble, joka pelattiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa kahtena peräkkäisenä päivänä. Paras joukkueasu palkittiin totutusti ja tänä vuonna todella nähtiin kovaa panostusta asuihin! Mahtavaa! Pääset fiilistelemään huikeita asuja ja Lonkeroskaban tunnelmaa tästä.

Elokuussa kisattiin perinteikkäästi seuran lyöntipelimestaruuksista vaihtelevassa ja haastavassa säässä. Mestarit saatiin kuitenkin ratkottua. Miesten yleisessä sarjassa ensimmäistä kertaa mestaruuspokaalia pääsi pokkaamaan Jonne Vilja, jättäen himmeämmille mitaleille kaksikon Petri Ahokas ja Oskari Mertanen, joilla on yhteensä 10 mestaruutta. Toinen vuoden ensikertalaismestareista on Hcp +30 sarjan mestari Rauno Pulkkinen, joka on pelannut golffia kaksi kautta. Kaikki seuran mestarit sekä kauden menestyneimmät tässä uutisessa.

C.G.E. Mannerheimin Muistokilpailu aloitettiin perinteisellä yhteislähdön äänimerkillä, tykin ammunnalla.

Kuvassa KGM lyöntipelimestaruuskisojen miesten sarjan palkitut, vasemmalta Petri Ahokas, Jonne Vilja ja Oskari Mertanen.

Tänäkin vuonna Kankaisissa järjestettiin useita Golfliiton kansallisia kisoja. Toukokuussa pelattiin seniorien kansallisen M50 Haastajatourin osakilpailu sekä erityisgolffarien E-Tourin osakilpailu ja Unified parikisa. Heinäkuun lopussa Kankaisissa pelattiin alle 21-vuotiaiden Juniorien SM-Joukkue kilpailu ja vielä elokuun alussa Mid Tourin M40 & Naiset osakilpailu, jossa siis kisasivat 40 vuotta täyttäneet miehet sekä naisten yleinen sarja (25 vuotta täyttäneet).

Kiitos kaikille vapaaehtoisille panoksesta kilpailujen ja tapahtumien järjestämiseen sekä aktiivisen seuratoiminnan ylläpitämiseen!

KAUDEN PÄÄTTÄJÄISISSÄ PALKITTIIN KAUDEN 2022 PARHAAT

Kausi päätettiin seuran osalta perjantaina 18.11. Ravintola Lang Bakkessa järjestetyssä kauden päättäjäisjuhlassa, jossa palkittiin kaudella 2022 menestyneet, sekä lisäksi muistettiin aktiivisia seuratoimijoita ja klubihengen nostattajia.

Alla olevasta linkistä pääset uutiseen päättäjäisjuhlista, jossa mukana palkittujen lista sekä juhlien kuvagalleria!


Kauden 2022 päättäjäisjuhla - kausi sinetöity juhlatunnelmin


Kuvassa KGM Vuoden pelaajiksi valitut: Vuoden miesseniori Mika Brunou, Vuoden tyttöjuniori Seela Heilimö, Vuoden naispelaaja Oona Vartiainen, Vuoden poikajuniori Sakke Siltalan palkinnon noutanut Pasi Siltala, Vuoden miespelaaja Sami Lahti ja Vuoden naisseniori Anu Heilimö.

KAUDEN 2022 UUDISTUKSIA

​​​​​​​WISEGOLF JA GAMEBOOK TOURNAMENT MANAGER

Vuoden alussa käyttöön otettiin uusi toiminnanohjausjärjestelmä WiseGolf, joka sisältää kaikki toiminnot yhdessä järjestelmässä, kuten mm. jäsen-, osakas- ja asiakasrekisterin, laskutuksen, peliaikojen ajanvarauksen, verkkokaupan ja kotisivut. Samalla luovuttiin vanhasta NexGolf järjestelmästä. WiseGolfin rinnalle kilpailujen tulospalvelua varten käyttöön otettiin GameBook Tournament Manager -ohjelma.

Toiminnanohjausjärjestelmän vaihtuminen tarkoitti taustalla suurta määrää työtä; tietokantojen siirtämistä järjestelmästä toiseen sekä uuden järjestelmän ja sen toimintatapojen opettelemista kaikilla järjestelmän osa-alueilla. Muutos näkyi myös pelaajille. Ajanvaraus siirtyi kaikille uuteen järjestelmään WiseGolfiin ja kilpailujen tulospalvelut pidettiin GameBookin mobiilituloskortilla. Alun haasteiden ja uuden opettelun jälkeen hommat alkoivat sujua ja uusien järjestelmien ja sovellusten käyttöön totuttiin niin toimistolla kuin pelaajienkin keskuudessa. Kauden mittaan järjestelmiin saatiin myös tarpeellisia käytettävyyttä parantavia päivityksiä.

KANKAISTEN GOLF RY PALKKASI ENSIMMÄISEN TYÖNTEKIJÄN - JUNIORIKOORDINAATTORIN

Seuran kannalta merkittävä uudistus kaudelle 2022 oli seuran ensimmäisen työntekijän palkkaaminen. Kankaisten Golf ry haki Opetus- ja Kulttuuriministeriön seuratoiminnan kehittämisen hankerahoitusta juniorikoordinaattorin palkkaamiseen, palkkauspäätös oli ehdollinen ja edellytti Opetus- ja Kulttuuriministeröin seuratuen saamista. Tuki saatiin ja juniorikoordinaattorina aloitti 1.3. alkaen Enni Henttonen. Enni on koulutukseltaan Liikunnanohjaaja AMK ja kokemusta junioritoiminnasta Kankaisissakin on sekä pelaajan roolista että ohjaajan tehtävistä. Juniorikoordinaattorin tehtäviin kuuluu ennen kaikkea juniori- ja nuorisotoiminnan laadun kehittäminen ja sen määrän kasvattaminen. Juniorikoordinaattori osallistuu myös muihin seuran toimintojen kehittämiseen aktiivisesti.

KANKAS 9 LYÖNTIPAIKKA UUSITTIIN & BÄGIVARASTOA LAAJENNETTIIN

Osana kentän harjoitusalueiden kehittämistä Kankas 9 lyöntipaikat siirrettiin uuteen paikkaan, pelisuunnasta katsottuna vasemmalle, aiempaa ylemmäs mäen päälle. Lyöntipaikkojen rakentaminen aloitettiin huhtikuun loppupuolella ja uudet lyöntipaikat otettiin käyttöön 26.7. Lyöntipaikan rakennustöiden kanssa samaan aikaan tehtiin myös uuden liittymän pohjatyöt. Valmistelut lähipeliharjoitushankkeen edistämiseksi kauden 2023 aikana ovat käynnissä. Lopulliset päätökset tehdään myöhemmin talven aikana.

Vähän näkymättömämpi mutta montaa ilahduttanut asia oli bägihäkkivaraston laajennus sekä lämmityksen asentaminen varastotilaan. Kevään kynnyksellä bägivarastoa laajennettiin huoltohalliin päin ja näin saatiin uusia kaappeja yli 100 kpl. Bägihäkkejä on nyt neljää kokoluokkaa, joskin valtaosa häkeistä on kahta kokoa, pientä yhden bägin kokoa ja suurempaa, kahden bägin kokoa.

tALVIKAUDELLA VALMISTELLAAN TULEVAA

Pelikausi on päättynyt ja kauden päättäjäisjuhlat on juhlittu. On aika koota mennyt kausi yhteen seuran ja yhtiön syyskokouksiin ja kääntää katseet kohti tulevaa vuotta. Seuran sääntömääräinen syyskokous järjestetään 30.11. keskiviikkona kello 18:00 alkaen klubilla, yhtiökokouksen ajankohdasta tiedotetaan osakkaille lähipäivinä. Valmistelut ensi vuotta ja ensi kautta varten ovat käynnissä.

Kiitos kaudesta osakkaat, jäsenet, kumppanit ja vieraspelaajat!