Kauppa

Aloita Golf

Kalenteri

Kenttäennätys uusiksi Footjoy Finnish Openin ensimmäisenä päivänä

Niclas Hellberg taiteili heti kilpailun alkuvaiheilla Kankas + Puisto kentälle uuden kenttäennätyksen ja iltapäivän viimeisessä lähdössä pelannut amatööri Markus Luoma pommitti saman tuloksen. Kaksikko johtaa kilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Kuva: Juha Hakulinen

Hellberg ja Luoma kärjessä

Yhdeksän birdietä kierroksellaan tehnyt Niclas Hellberg pelasi tuloksen 65 (-7) ja nappasi tällä nimiinsä kenttäennätyksen Kankas + Puisto kentälle. Aiempi kenttäennätys oli 68 (-4) Sakke Siltalan toimesta.

"Vanhan osan" kentästä Hellberg on pelannut noin 15 vuotta sitten juniorikisoissa, mutta varsinaisia muistikuvia kentästä ei ollut. Ajoittain melko pitkät raffit haastavat erityisesti aamupelaajia, kun ruoho on vielä märkää. Tarkkana pallonlyöjänä tunnettu Hellberg osoitti vahvuutensa avauskierroksella. Lyönti kulki ja pallo löysi tiensä reikään.

Iltapäivän viimeisessä lähdössä 10.tiiltä startannut amatööri Markus Luoma aloitti maltillisesti, kunnes omalla takaysillään hän aloitti kiihdyttelyn ja viidellä birdiellä kentän etuysi tulokseen 31 ja kokonaistulos 65 tauluun.

Heti Hellbergin ja Luoman takana ovat Hampus Bergman ja Linus Lilliedahl lyönnin päässä, tuloksessa -6 (66).

Paikallisista pelaajista parhaiten ensimmäisestä kierroksesta suoriutui Aurinko Golfin Eemil Alajärvi, joka lopetti kierroksensa kolmen birdieen ja pelasi tuloksen -3.

Kankaisten Golfin pelureilla haastava päivä kentällä

Mika Brunou otti vahvan startin ja oli kierrostaan kuuden pelatun reiän jälkeen kaksi alle parin. Birdiet syntyivät rei'ille 2 ja 6. Haasteellinen vaihe kierroksen keskivaiheilla tiputti Brunoun kuitenkin tulokseen +6 jakamaan sijaa 106.

Johan Söderholmilla oli vaikea päivä kentällä, hän pelasi tuloksen +11 (83) ja on ensimmäisen päivän jälkeen jaetulla 126. sijalla.

Mika Brunou starttaa torstaina klo 8:44 tiiltä 10, Johan Söderholm starttaa klo 14:28 tiiltä 1.

Torstain lähtölista ja tulosten seurantalinkki

Torstaina pelataan samoilla lähtöryhmillä, sillä erotuksella, että keskiviikkona aamulla startanneet ryhmät pelaavat torstaina iltapäivässä ja keskiviikkona iltapäivässä pelanneet starttaavat torstaina aamulähdöillä.

Torstain jälkeen 45 parasta pelaajaa ja jaetut sijat jatkavat perjantain finaalikierrokselle. Kaikki cutin selvittäneet ansaitsevat palkintorahaa ja voittaja kuittaa itselleen 9 000€.