Ajanvaraus

Kauppa

Aloita Golf

Kalenteri

Kuulumisia kentältä 2/2023

Lumen poistoa, hiekoittamista, takatalvi. Mitä kentällä tehdään lumien sulamisen jälkeen ennen kuin kenttä on valmis pelaamiselle?

Kuva laajennukselta 4.4.2023. Lunta on vielä melko paljon kenttäalueella.

Edellisen kirjoituksen arvio osui oikeaan ja viikolla 12 liiat lumet poistettiin viheriöiltä, jonka jälkeen levitettiin kevyesti hiekkaa sulamista edistämään. Näiden toimenpiteiden ansiosta lumet ja jäät saatiin poistettua kaikilta viheriöiltä ja pinnat olivat paljaat. Puttiviheriöltä ja Kankas 8:lta otettiin tällöin myös koepalat ja niiden mukaan ainakin nämä kaksi viheriötä ovat selvinneet hengissä tähän asti.

Viikolla 13 saimme nauttia jälleen talvisista keleistä ja lunta tuli reilu 20cm. Tällä hetkellä kentällä on vielä paikka paikoin hyvinkin reilusti lunta ja lyöntipaikkoja hiekoitellaan sen mitä päästään lumessa kulkemaan. Yöpakkasen ollessa viime yönä pahimmillaan -13C, sulamista tapahtuu heikosti päivisinkään.

Kun lumet ovat sulaneet, täytyy pintojen kuivua täysin kuiviksi, ennen kuin varsinaiset hoitotoimet päästään aloittamaan. Ennen kentän avaamista pelaamiselle väylät ja lyöntipaikat pystyleikataan ja puhalletaan. Tähän operaatioon menee aikaa yhdestä kahteen viikkoa.


Edelleen sitä lämmintä kevättä odotellessa,

4.4.2023

Sami​​​​
Kenttämestari