Ajanvaraus

Kauppa

Aloita Golf

Kalenteri

Kuulumisia kentältä

Tänäkin talvena säät ovat olleet hyvin vaihtelevia, mutta siitä huolimatta on tilanne kentällä kuitenkin parempi kuin viime vuonna.

Väylät hiekoitettiin viikolla 10.

Jouluviikolla loskalumi poistettiin kaikilta viheriöiltä, sillä riskinä oli että seuraavana pakkasjaksona loska olisi jäätynyt viheriöiden pintaan. Lumettomuus jatkui tästä vielä reilusti tammikuulle ja kasvinsuojeluruiskutus päästiin tekemään tammikuun puolessa välissä. Sula maa lumen alla aiheuttaa ison riskin lumihomeille.

Lumen satamisen ja sulamisen vaihtelua riitti helmikuun puolen välin tienoille, jolloin suurin osa viheriöistä olivat paljaat lumesta sekä jäästä.
Helmikuun lopussa satoi maahan lumi, joka siellä tälläkin hetkellä vielä on. Tätä kirjoittaessa lunta on noin 10 cm ja lumen alla ohut n. 1 cm jääkerros viheriöillä. Öisin pakkasen laskiessa lähes -20 asteeseen, suojaavat sekä lumi että ohut jää viheriöitä pakkasen aiheuttamilta vaurioilta.​​​​

Sääennusteita seuratessa, tällä hetkellä näyttää että ensi viikolla on vielä reilua yöpakkasta, joten lumi saa vielä suojata viheriötä. Viikolla 12 on tarkoitus alkaa tekemään kevättä, eli mahdollisesti poistaa liika lumi joko lingolla tai auraamalla viheriöiltä, riippuen olosuhteista. Samalla laitetaan kevyt hiekka pintaan ja annetaan auringon sulattaa loput.
Miksi lumen poistoon viheriöiltä ei lähdetä kevyin perustein, johtuu siitä että riski mekaanisiin vaurioihin on suuri, varsinkin jos lumen alla on sula maa. Jokainen toimenpide on siis tarkkaan harkittu ja sääennusteisiin perustuva.

Ja jos jotain hyvää takatalvestakin. Väylät saatiin tällä viikolla hiekoitettua, homma ei olisi nimittäin onnistunut ilman lunta ja pakkasjaksoa. Sula maa ei olisi kestänyt traktorin ja hiekoituskärryn painoa ja vauriot olisivat olleet sitä luokkaa, ettei hiekoitusta olisi kannattanut tehdä.

​​​​​​​Lämmintä kevättä odotellessa.


9.3.2023

​​​​​​​
Sami
Kenttämestari

14.2.2023 Kartano 1