Ajanvaraus

Kauppa

Aloita Golf

Kalenteri

Olympialaisiin valittu Sanna Nuutinen ei tyydy vain osallistumaan, vaan hakee mitalia Tokiosta

Suomen eturivin golfammattilaisiin lukeutuva Sanna Nuutinen on tullut valituksi Tokion Olympialaisiin matkaavaan Suomen joukkueeseen. Kuluvalla kaudella Naisten Euroopan kiertueella kilpaileva Nuutinen lunasti itselleen kisapaikan 60 pelaajan joukosta.


– Olympialaisiin pääseminen on ollut unelmani pienestä pitäen. Nyt kun kisoihin pääsy konkretisoitui, pitää arvoturnausta ajatella kisana kisojen joukossa, Nuutinen sanoo.

Keimola Golfia edustava Nuutinen kertoo, ettei lähde vain osallistumaan Olympialaisiin. Kisoissa menestyminen on aina pienistä asioista kiinni, mutta Olympialaisissa golf eroaa normikisoista sillä, että mukana on vain noin puolet vähemmän kilpailijoita.

– Mitali on tavoitteeni. Mistään muusta ei kannata edes keskustella. Olympialaisissa ei jaeta rahapalkintoja, joten mitali on ainoa tavoittelemisen arvoinen asia, Nuutinen sanoo suoraan.

Tokion arvokisoihin Nuutinen on valmistautunut kilpailemalla ja työstämällä peliään entistä parempaan kuosiin.

– Olemme työstäneet koko ajan swingiäni. Sitä puolta pitää kehittää, jotta pallot pysyisivät väylällä, eikä tulisi missejä. Se on vähän vanhanaikaista ajattelua, että golfissa ratkaisee vain lähipeli. Tavoitteeni on pelata Tokiossa tasaisesti ja hyvin, Nuutinen toteaa.

Nuutinen on pelannut kuluvalla kaudella Naisten Euroopan kiertueella (Ladies European Tour / LET). Ensimmäisen kerran hän oli mukana tourilla jo vuonna 2017. Nuutisen kohdalla on väläytelty mahdollisuuksista nousta jossain vaiheessa jopa LPGA:han, jossa maailman huippupelaajat pelaavat.

Kuva: Tristan Jones / LET


– Unelmani on olla todella hyvä pelaaja. Jos se sitten tarkoittaa sitä, että pääsen LPGA:han, sitten lähden sinne. En varsinaisesti ole mikään Yhdysvaltojen ihannoija, mutta totta kai siirtyisin sitten sinne pelaamaan, Nuutinen sanoo.

Nuutinen tunnetaan himoharjoittelijana, joka ei säästele tunteja, eikä lyöntimääriä. Valmentajat ovat joutuneet toisinaan jopa toppuuttelemaan helsinkiläistä pelaajaa. Toisaalta Nuutinen on myös todennut, että ilman valtavia harjoitusmääriä ei huipulle ole mitään asiaa. Viime vuonna hän teki jo suomalaista golfhistoriaa sijoittumalla Naisten Euroopan kiertueen kokonaiskilpailussa viidenneksi.

Nuutisen uraan liittyy mielenkiintoinen yksityiskohta koskien Kankaisten Golfia. Vuonna 2010 Kankaisissa pelattiin nuorten SM-lyöntipelikilpailut, joissa helsinkiläinen löi siniseltä tiiltä Vanhan 18-reiän kentän kierrosennätykseksi 66 lyöntiä (-6). Tämä kenttäennätys on säilynyt tähän päivään saakka. Vuonna 2014 ammattilaiseksi siirtynyt Nuutinen muistaa ennätyksen.

– Olisihan se kiva päästä pelaamaan Kankaisiin uusia kenttiä, mutta normaaliaikoina vapaa-aikani Suomessa on todella rajallista. Normaalisti se menee treenien ja levon merkeissä. Jos Kankaisissa olisi jotkut mielenkiintoiset kisat, voisihan sitä harkita, jos ne osuisivat kalenteriini. Viime vuonna tuli hieman pelattua hupikisoja, kun korona sotki kilpailukalenteriani, Nuutinen tuumaa.

Kankaisten Golf onnittelee Nuutista jo saavutetusta kisamenestyksestä ja seuraa hänen tulevaa Olympia taipalettaan!

Kuvassa Sanna ja hänen valmentajansa Niklas Dahlgren, joka on toiminut myös Sannan caddiena. Kuva: Tristan Jones / LET