Ajanvaraus

Kauppa

Aloita Golf

Kalenteri

Oranssi Ysi kasvaa ja uudistuu – RTV jatkaa kumppanina


Kaksi vuotta sitten käynnistetty Oranssi Ysi -viikkokilpailusarja jatkuu myös tulevalla kaudella ja todennäköisesti aiempaa suositumpana. Ja kisa jatkuu myös tutulla nimellä RTV Oranssi Ysi, sillä Kankaisten Golf ja RTV Yhtymä ovat sopineet yhteistyön jatkumisesta kausien 2021 ja 2022 osalta. Kauden 2021 uudistuksena Oranssi 9-viikkokisaan tulee finaalitapahtuma, johon pääsee mukaan kummankin pelattavan sarjan parhaimmisto.

Oranssi Ysi käynnistettiin kaudella 2019 madaltamaan kisapelaamisen kynnystä, tarjoamaan aloitteleville pelaajille kilpailumahdollisuuden lyhyemmällä kentällä sekä tutustuttamaan aktiivisemmat ja edistyneemmät kisaajat tarkkuutta vaativaan kenttään. Lisäksi haluttiin mahdollistaa viikkokilpailun pelaaminen niillekin, jotka pääsääntöisesti pelaavat suosiotaan jatkuvasti kasvattavia yhdeksän reiän kierroksia. Tavoitteet ovat toteutuneet enemmän kuin hyvin ja Oranssi Ysi on vakiinnuttanut paikkansa Kankaisten Golfin kisakalenterissa. Kisaan on osallistunut molempina vuosina yli 80 pelaajaa ja etenkin pelattujen kisakierrosten määrä on voimakkaassa kasvussa. Vuonna 2019 pelattiin 264 Oranssi Ysi kierrosta, vuonna 2020 kierrosten määrä oli jo lähes 500. Monelle pelaajalle tiistain viikkokisasta on muodostunut kauden pääkilpailu.


Kankaisten Golfpuiston hallituksen ja seuran miestoimikunnan jäsen Harri Lehto on ollut tuttu näky kentällä Oranssin Ysin pelipäivinä. ”Kyllä pitää paikkansa. Viime kaudella taisi tulla yhdeksän kierrosta Oranssi Ysiä pelattua. Itselle parasta on ollut se, että ehtii arki-iltanakin töiden jälkeen mukaan kisaan, kun kisakierroksen mitta on maksimissaan pari tuntia. Ja toisaalta tulee myös keskityttyä peliin paremmin kuin silloin jos pelataan ns. harjoituskierrosta. Ja sitten tämä antaa mukavasti vaihtelua, kun kenttää pelataan reilusti normaalia lyhyempänä. Paljon positiivisia juttuja ja ehdottomasti taas ensi kesänä aktiivisesti mukana.”


Kaudelle 2021 kisaformaatti pysyy pääpiirteittäin ennallaan, sillä kisaa pelataan yhteensä 12 pelipäivää ja pelimuotona on pistebogey. Tulevan kauden uutuutena on Oranssin Ysin finaalitapahtuma, joka pelataan Kankaisissa elo-syyskuun taitteessa. Kauden 2021 tarkemmat pelipäivät, kilpailun säännöt ja muut oleelliset tiedot julkaistaan kilpailukutsun yhteydessä myöhemmin keväällä.

Kuvassa Harri Lehto tyttärensä Iida Lehdon kanssa Oranssi Ysi kierroksella.