Ajanvaraus

Kauppa

Aloita Golf

Kalenteri

Pelinturvaajat ovat turvallisen pelin ja hyvän ilmapiirin lähettiläitä

Kaudella 2024 kentällä näkyy päivittäin sinisillä golfautoilla liikkuvia pelinturvaajia huolehtimassa pelaajien viihtyvyydestä ja turvallisuudesta kentällä.

Hyvä fiilis, parempi peli

Pelinturvaaja on näkyvä henkilö, joka jo läsnäolollaan tuo turvallisempaa peliympäristöä ja hyvää ilmapiiriä Kankaisten Golfiin. Pelinturvaaja on hyvän hengen nostattaja, johon useimmiten törmää kierroksen aikana, kun pelinturvaaja kiertää kenttää golfautolla. Olet sitten Kankaisten peluri tai vieraspelaaja, pelinturvaaja on sinua varten kentällä.

Turvallisempaa peliä

Pelinturvaajan tehtäviin kuuluu FORE-huudon käytön seuraaminen ja valvonta (mukaan lukien rangella), pelaamisen viihtyvyydestä huolehtiminen, joka useimmiten tarkoittaa sujuvaa pelirytmiä, kentän kunnossa pidon huolehtimisen seuranta ja pelaajien neuvominen sen osalta, että edellä mainitut asiat toteutuvat.

Pelinturvaajalla on golfautossaan aina mukanaan ensiapulaukku. ​​​​​​​Pelinturvaaja osaa auttaa myös yleisimmissä kentällä vastaan tulevissa sääntökysymyksissä.

Kankaisten Golfin pelinturvaajatoiminta toteutetaan yhteistyössä LähiTapiola Varsinais-Suomen kanssa. Pelinturvaajan tunnistaa sinisestä Pelinturvaaja -golfautosta sekä valkoisesta liivistä.

Pelinturvaajat ovat noin 15 hengen joukko seuramme aktiivisia vapaaehtoistoimijoita.

Pelinturvaaja voi antaa toimintaohjeita

Pelinturvaaja voi tarpeen tullen jakaa pelaajaryhmiä tai antaa ryhmälle ohitusmääräyksen, mikäli näyttää että ryhmien välinen pelinopeus selkeästi eroaa toisistaan ja näin ollen saa kentän yleisen pelinopeuden hidastumaan merkittävästi. Tavoitteena on, että niin ohitettava ryhmä kuin ohittava nopeampi ryhmä pääsevät kaikki pelaamaan ryhmälle ominaisempaa pelitahtia ja kaikkien viihtyvyys kentällä on näin ollen parempi.

Vaarallinen pelitapa, toistuva vaarallisten tilanteiden aiheuttaminen tai muu etiketin rikkominen voi aiheuttaa pelaajan tai peliryhmän poistamisen kentältä.

Miten toiminta on lähtenyt käyntiin seuran kapteeni Timo Anttonen?

Pelinturvaajatoiminnasta vastaa Kankaisten Golfin kapteeni Timo Anttonen. Kysyimme "Kapulta" kesäkuun lopulla, kun pelinturvaajat kokoontuivat klubille yhdeksän reiän pelin merkeissä, kuinka toiminta on lähtenyt käyntiin.

"Kävimme pelin ohella läpi alkukauden tapahtumia sekä keskusteltiin siitä, miten toimintaa voitaisin edelleen kehittää. Hyvillä mielin voitiin todeta, että toiminta on otettu hienosti vastaan - niin omien kuin vieraspelaajienkin keskuudessa. Huomion arvoista on ollut myös se, että pelaajat ovat kentällä vuorovaikutteisempia, eikä konfliktitilanteita ole oikeastaan päässyt muodostumaan - hyvä niin!"

Kapu vielä jatkaa: "Toki muutama turvaajatoivomus pelaajille pitää lähettää, kun siihen on mahdollisuus: Pelatkaa edelleen turvallisesti, pitäkää kentästä hyvää huolta ja kuten haravat kertovat, meillä Kankaisissa niiden paikka on kokonaan bunkkerissa."

Kuvassa vasemmalta Kankaisten Golfin kapteeni Timo Anttonen, sekä Terttu, Päivi ja Raimo.

Kuvassa vasemmalta Jarmo, Tapio, Timo J. ja Timo L.

Kuvassa vasemmalta Kari, Markku, Hannu ja Martti.