Ajanvaraus

Kauppa

Aloita Golf

Kalenteri

Scratch Tour by Golfpuoti avajaiskilpailu oli menestys!

Kankaisissa pelattiin eilen sunnuntaina 31.5. Scratch Tour by Golfpuoti -kiertueen ensimmäinen osakilpailu. Kiertue on avoin Varsinais-Suomen golfmestaruuskiertue, joka sisältää viisi osakilpailua viidellä eri kentällä. Pelimuotona on tasoitukseton lyöntipeli takatiiltä. Seuraava osakilpailu pelataan Aurinko Golfissa sunnuntaina 14.6.

Ensimmäinen osakilpailu täyttyi pelaajista ennätystahtia ja mukaan saatiin myös kovan tason pelureita. Yhteensä pelaajia oli 90, joista kymmenellä tasoitus oli nollan paremmalla puolella. Jos Golfliiton virallisia kilpailuita ei huomioida, ei Kankaisissa aikaisemmin ole nähty näin kovatasoisia kilpailuita. Osallistujalistalla oli vain 18 Kankaisten Golfin pelaajaa ja loput olivat muualta tulevia vieraspelaajia. Kiertueen avajaisosakilpailu herätti kiinnostusta myös paikallismediassa.

Sunnuntaina sää helli Scratch Tour -pelaajia, kun aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta koko päivän. Haasteita peliin toivat kuitenkin kova puuskittainen tuuli sekä alkukauteen nähden vikkelät griinit. Kenttä oli viritetty kisakuntoon myös lipunpaikkojen osalta.

Sunnuntaina voittoon vaadittiin parin alitus ja voittotuloksesta 70 (-1) vastasi Kankaisten Golfin Oona Vartiainen. ”Peli ei tuntunut missään vaiheessa helpolta, mutta tarpeelliset birdiet upposivat ja sain painettua tuloksen parin alle”, kommentoi Vartiainen. Vartiainen pelasi vuosina 2015-2018 Euroopassa naisten ammattilaiskiertueita (LET Access, Ladies European Tour) ja on sittemmin kilpaillut vähemmän sekä panostanut golfopettamiseen. Kipinä kisakentille on kuitenkin säilynyt ja Scratch Tour on Vartiaisen mukaan erinomainen paikka lähteä hakemaan kisatuntumaa.

Kilpailu toisesta sijasta kävi kuumana Eemil Alajärven (AGN), Aleksi Seppäsen (TawG) ja Sakke Siltalan (KGM) kaikkien pelatessa tuloksen 72 (+1). Parhaimman takaysin turvin Alajärvi oli toinen, Seppänen kolmas ja Kankaisten Golfin Sakke Siltala neljäs.

Jokaisessa osakilpailusta jaetaan ranking-pisteitä ja Rankingin viisi (5) parasta palkitaan tuotepalkinnoin viimeisen kilpailun jälkeen. Kankaisten Golfista ranking-pisteille ylsi viisi pelaajaa. Yksityiskohtana mainittakoon, että kilpailuun osallistui kolme naista, jotka kaikki sijoittuivat ranking-pisteille Oona Vartiaisen pelatessa 70 (-1), Petra Salkon (AG) pelatessa 74 (+3) sekä Taija Viklundin (KGM) pelatessa 80 (+9).

Kankaisten Golfin Oona ja Sakke pelaavat myöhemmin tällä viikolla Audi Finnish PGA Golf Tourin kilpailun Hill Side Golfin Hill -kentällä. Lue lisää tästä.