Ajanvaraus

Kauppa

Aloita Golf

Kalenteri

Seuran Mestaruuskilpailuissa kenttäennätykset uusiksi!

Seuran mestaruuskilpailut pelattiin kolmepäiväisinä perjantaista sunnuntaihin 14.-16.8.2020.

Perjantaina urakkansa aloittivat M50, M60 ja M70 sarjat. M50 sarja pelasi toisen kilpailukierroksensa lauantaina ja jatkoivat vielä sunnuntaina kolmannen kierroksen verran.

Kankaisten Golfin lyöntipelimestaruuden toinen kilpailupäivä starttasi lauantaiaamuna sumuisessa kelissä, mikä viivästytti kilpailijoiden lähtöä vartilla. Päivän valjetessa aurinko alkoi paistaa täydeltä taivaalta ja myös lämpötila nousi hikisiin lukemiin.

Miesten ja naisten yleiset sarjat aloittivat kilpailunsa lauantaina pelaten kaksi kierrosta. Miesten sarjassa nähtiin hienoja suorituksia ja kovia tuloksia; niinkin kovia, että Kankas + Puisto kenttäyhdistelmän kenttäennätys meni uusiksi sekä Sakke Siltalan, että Tuomas Varjuksen johdosta tuloksella 68 lyöntiä. Nämä miehet pitivät myös koko kilpailun kärkipaikkoja lauantaina, Siltala ykköspaikkaa seitsemän lyönnin erolla Varjukseen.

Myös naisten yleisessä sarjassa käytiin kovaa kamppailua kärkipaikasta Taija Viklundin ja Venla Negin toimesta. Ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen Viklund johti Nergiä yhdellä lyönnillä.

Sakke Siltala ja Tuomas Varjus jatkoivat kärkikamppailua myös sunnuntain kilpailupäivänä.

Myös N50 sarja pelasi lauantaina ensimmäisen kierroksen ja jatkaa sunnuntaina toisella kierroksella. Myös juniorit eli M14 sarja pääsi lauantaina vauhtiin 9 reiän kierroksella ja jatkoivat pelejä vielä sunnuntaina.

Perjantaina kilpailunsa aloittaneet M60 ja M70 sarjat jatkoivat kamppailua sunnuntaina. Sunnuntaina uutena sarjana pelaavat HCP 30+ sarja 9 reiän kierroksena.

Viimeinen kilpailupäivä lähti käyntiin kirkaassa aurikoisessa kelissä.

Tämän vuoden mestikset tarjosivat jännitystä, sillä monessa sarjassa finaalipäivään lähdettiin vain muutaman lyönnin etumatkalla. Viimeinen kierros tarjosi jännittäviä hetkiä niin kentällä kuin myös klubin sohvalla livescoringin pyöriessä television ruudulla.

Naisten sarjassa voitosta taistelivat Taija ja Venla. Pelurit olivat koko kierroksen aivan tasoissa ja johtoasema vuorotteli aivan viimeiselle väylälle asti, jossa lopulta voitto kirjattiin Venlalle yhden lyönnin erolla. Myös N50 -sarjassa taistelu voitosta oli tiukkaa, sillä kärkiviisikko sijoittui viiden lyönnin sisään toisistaan. Satu Tuominen varmisti itselleen N50 -sarjan mestaruuden tekemällä birdien viimeiselle väylälle.

Kartanon puolella ratkottiin HCP 30+ -sarjan ja M14 -sarjan mestaruudet. Ensimmäistä kertaa pelatussa HCP 30+ -sarjassa voittoon pelasi Tomi Kivikari nettotuloksella 31 lyöntiä.

M14 -sarjassa kärkikolmikko lähti tasatilanteesta finaalikierrokselle. Tasaisen kierroksen päätteeksi Aleksi IIvarinen pääsi juhlimaan mestaruutta.Toiseksi tullut Noel Salo jäi vain lyönnin päähän voittajasta.

Miehet 60 ja 70 -sarjat pelattiin niin ikään loppuun sunnuntaina aamupäivällä. Asetelmat olivat molemmissa sarjoissa tasaiset. Miehet 60 -sarjassa päivän parhaan tuloksen pelasi Juha Kuninkaanniemi ja sen ansiosta hän nousi kolmanneksi. Pauli Äikäs onnistui pitämään haastajat takanaan ja nappasi siten itselleen M60 -sarjan mestaruuden.

M70 -sarjassa Heikki Hallanoro onnistui niin ikään säilyttämään johtonsa ja pokkasi sarjan mestaruuden itselleen. Seppo Savola onnistui loistavan toisen kierroksensa turvin nostamaan itsensä toiseksi ja kolmas tämän vuoden mestaruuskilpailuissa oli Martti Virtanen.

M50 -sarjassa Pasi Tenho lähti viimeiselle kierrokselle kahdeksan lyönnin johtoasemasta ja otti itselleen lopulta ylivoimaisen mestaruuden 14 lyönnin erolla toiseksi tulleeseen. Toisesta sijasta käytiin tiukempaa kamppailua Mika Heinosen ja Martti Heinosen välillä. Paremman sisääntulon myötä Mika Heinonen oli sarjan toinen ja Martti kolmas.

Viimeisenä liikkeelle lähtivät miehet. Lauantaina kenttäennätyksen tehneet Sakke Siltala ja Tuomas Varjus saivat seurakseen Jarkko Penttisen. Kärkiryhmä ei saanut tänään parastaan irti, mutta Saken seitsemän lyönnin johtoasema ennen viimeistä kierrosta riitti pitämään hänet kärjessä maaliin asti. Voittaja kiitti puheessaan kentän kuntoa ja peliseuraa ja iloitsi päästyään taas muutaman vuoden tauon jälkeen osallistumaan seuramestaruuskilpailuihin.

Kankaisten Golf onnittelee seuran mestareita vuosimallia 2020!

tulokset

HCP +30 9r HCP/lp

 1. Tomi Kivikari 31
 2. Tuula Kaijanen 32
 3. Asko Raesola 33
  ​​​​​​​

M14 Scr

 1. Aleksi Iivarinen 86
 2. Noel Salo 87
 3. Mikko Lehtismäki 90

Ensimmäisen kierroksen paras HCP/lp:

Aleksi Iivarinen 33

M60 Scr

 1. Pauli Äikäs 161
 2. Marko Asell 164
 3. Juha Kuninkaanniemi 166

Ensimmäisen kierroksen paras HCP/lp:

Pauli Äikäs 71

M70 Scr

 1. Heikki Hallanoro 164
 2. Seppo Savola 166
 3. Martti Virtanen 174
  ​​​​​​​

Ensimmäisen kierroksen paras HCP/lp:

Martti Virtanen 70

M50 Scr

 1. Pasi Tenho 235
 2. Mika Heinonen 249
 3. Martti Heinonen 249
  ​​​​​​​

Paras HCP/lp toisen kierroksen jälkeen:

Janne Lehtonen 134

N50 Scr

 1. Satu Tuominen 178
 2. Kaija Fabritius 179
 3. Tuire Eloranta 180

Ensimmäisen kierroksen paras HCP/lp:

Lea Tuomisto 71

M Scr

 1. Sakke Siltala 218
 2. Tuomas Varjus 226
 3. Sami Lahti 230


Paras HCP/lp toisen kierroksen jälkeen:

Tuomas Varjus 137

N Scr

 1. Venla Nerg 256
 2. Taija Viklund 257
 3. Anu Heilimö 280


Paras HCP/lp toisen kierroksen jälkeen:

Hanna-Kaisa Hilpinen 147