Kauppa

Aloita Golf

Kalenteri

Srixon south west tour - kesän aurinkoisin golfkiertue pelattu huipputuloksin

Yhteistyössä Aurinko Golfin, Archipelagia Golfin ja Kankaisten Golfin kanssa järjestetetty Srixon South West Tour pelattiin reilun 90 pelaajan voimin tiistaista torstaihin. Tänä vuonna kiertue aloitettiin Aurinko Golfista. Kankaisten osakilpailu pelattiin keskiviikkona eli järjestyksessä toisena osakilpailuna. Kilpailun lomassa juhlistettiin Kankaisten Golfpuiston 20v juhlapäivää, minkä kunniaksi pelaajat nostivat maljat 1 tiillä. Kolmas osakilpailu ja kokonaiskilpailu ratkottiin torstaina Paraisilla Archipelagia Golfissa.

Pelaajat saivat nauttia kolme päivää upeasta kesäsäästä, aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta ja lämpötilan osaltakin mentiin hellelukemissa. Loistavat olosuhteet näkyivät myös pelaajien tuloksissa, sillä yhtenäkään osakilpailupäivänä voitto ei helpolla ratkennut. Kilpailu pelattiin kahdessa sarjassa, hcp 0-15 (hcp/lp) ja hcp 15.1-36 (hcp/pb).

Kankaisten osakilpailu oli tulosten puitteissa tasaisen kova. Lyöntipelisarjan voitosta käytiin kova kamppailu kun Ilpo Haavisto ja Keijo Narvanmaa pelasivat saman tuloksen netto 70, mutta pienemmällä tasoituksella Ilpo nappasi osakilpailun voiton. Myös kolmannesta sijasta käytiin kamppailu Markku Tuliniemen, Heikki Laurilan ja Jari Meren välillä. Tällä kertaa kolmas sija meni Markku Tuliniemelle.

Kovimman pistebogeytuloksen pelasi puolestaan Petri Heinonen (40 bogeypistettä). Vain yhden pisteen erolla toiseksi sijoittui hyvässä vireessä ollut Jarno Laiho. Kolmannelle sijalle itsensä pelasi Hannu Nummi 38 pisteellä.

Lyöntipelisarjan kokonaiskilpailun tähdeksi nousi tällä kertaa Aurinko Golfin Vesa Arponen. Vesa aloitti kiertueen kotikentällään kovalla 70 nettolyönnin tuloksella, napaten heti osakilpailun voiton. Tämä ei kuitenkaan Vesalle riittänyt, vaan hän kiristi tahtia entisestään pelaten huiman 67 nettolyönnin tuloksen Archipelagia Golfissa, ryöstäen kyseisen osakilpailun sekä kokonaiskilpailun voiton kirkkaasti.

Lyöntipelisarjan kokonaiskilpailun toisesta sijasta käytiin kovaa kamppailua kun Aura Golfin Niko Kalkari ja Kultaranta Golfin Keijo Narvanmaa pelasivat tasaisen kovaa tulosta koko kiertueen ajana. Tässä tapauksessa toinen sija ratkaistiin pienemmän tasoituksen turvin ja hieman pienemmällä tasoituksella toisen sijan nappasi itselleen Niko Kalkari. Myös kolmannen osakilpailun kolmas sija meni Nikon nimiin. Aivan tyhjin käsin ei joutunut Keijo Narvanmaakaan lähtemään, sillä hän sijoittui Kankaisten osakilpailussa toiseksi sekä kokonaiskilpailussa kolmanneksi.

Pistebogeysarjassa pelannut Jarno Laiho aloitti kiertueen Aurinko Golissa heti kovalla 46 bogeypisteen tuloksella, voittaen ensimmäisen osakilpailun. Sama vire jatkui Kankaisissa ja viimeisen kierroksen pienestä haparoinnista huolimatta tasaisen kova peli vei Jarnon pistebogeysarjan kokonaiskilpailun voittoon kuuden pisteen erolla seuraavaan.

Kankaisten osakilpailun voittaja Petri Heinonen puolestaan nappasi itselleen kokonaiskilpailun toisen sijan. Kolmas sija ratkaistiin jälleen tasoituksen perusteella, nimmittäin Archipelagia Golfin Vesa Artukalla, Kankaisten Golfin Matias Liljavirralla sekä Aurinko Golfin Lassi Sirénillä oli kolmen osakilpailun jälkeen kasassa sama pistemäärä. Pienimmällä tasoituksella Vesa Artukka kuitenkin vei sarjan kolmannen sijan. Vesalta nähtiin hieno loppukiri Paraisilla, sillä hän pelasi huikeat 42 bogeypistettä ja nappasi itselleen myös osakilpailun toisen sijan.

Jokaisen osakilpailun kolme parasta, sekä kokonaiskilpailun viisi parasta palkittiin huikeilla Srixonin tuotepalkinnoilla. Lisäksi jokaisessa osakilpailussa pelattiin yksi lähimmäs lippua kilpailu.

Kankaisissa lähimmäs lippua osui Tatu-Petteri Bergroth tuloksella 39,5cm.