Ajanvaraus

Kauppa

Aloita Golf

Kalenteri

Talenttiryhmän Sakke esittelyssä

Kankaisten Golf Ry perusti tänä kesänä KGM Talenttiryhmän sekä KGM Talenttiryhmä rahaston tukeakseen taloudellisesti golf-ammattilaisuuteen tähtääviä golflupauksia. Tänä vuonna talenttiryhmään valittiin kaksi Kankaisten Golfin nuorta lupausta: Sakke Siltala sekä Venla Nerg. Nyt esittelyssä on nuori golflupauksemme Sakke Siltala!


No Kuka se meidän sakke oikein on?

Saken kanssa pelaamaan lähdettäessä kannattaa varautua pitkiin avauksiin ja tarkkaan lähipeliin. Tätä golflupausta ei kannata lähteä ehdoin tahdoin kuitenkaan haastamaan, mikäli haluaa säilyttää puolenvälin eväsrahat itsellään. Tämän on myös allekirjoittanut monesti joutunut kantapään kautta toteamaan. Haastattelimme Sakkea kierroksella ja selvitimme vastaukset seuraaviin kysymyksiin!

Kauanko olet pelannut golfia?
– Nyt 11 vuotta.

Mikä tai kuka sai sinut aikoinaan aloittamaan golfin?
– Iskä sai minut aloittamaan golfin.

Mikä on suosikki mailasi?
– Ehdottomasti putteri!

Entä mikä on ”luottomailasi”?
– Sama maila, eli putteri.

Paljonko oikein draivaat?
– Riittävän pitkälle!

Mikä on pelisi vahvuus?
– Edellisten vastausten myötä ei varmaan tule yllätyksenä, että puttaaminen.

Kuka on ”golf-idolisi”?
– Kyllä se Tiger Woods on.

Jos saisit valita scramble joukkueeseesi maailmasta kenet vain 2 miespelaajaa ja yhden naispelaajan, kenet valitsisit?
– Valitsisin Bryson DeChambeun sekä Maria Fassin siksi, koska he lyövät palloa pisimmälle Tourilla ja heidän lisäksi valitsisin Abraham Ancerin, sillä hänellä on PGA Tourin pehmeimmät lähipelikädet.

Mikä on unelmasi golfin suhteen?
– Unelmana on tietenkin saada ammatti lajista, jota rakastaa pelata.

Jos pelaisit 3-mailan kisaa, mitkä kolme mailaa ottaisit mukaan kierrokselle?
– Ottaisin mukaan rauta vitosen, rauta ysin sekä 54 asteisen wedgen.

Mikä on lempivärisi?
– Musta ja valkoinen. Tasavertaisesti.

Oletko tehnyt holarin?
– Olen tehnyt kaksi holaria: 2015 vuonna Espanjassa ja viime vuonna Pickala Golfissa. Kankaisissa en vielä ikinä ole tehnyt.

Mikä on paras kierroksesi?
– Tulos 62 eli -8 pariin nähden.

Entäpä mikä on hauskin golfmuistosi?
– Hauskin golfmuisto on ehdottomasti parin vuoden takaiset joukkue EM-kisat Tsekeissä!

Mikä on lempi ruokasi?
– Pepperonipizza

Entä jos golfia ei lasketa, mikä on suosikki urheilulajisi?
– Frisbeegolf ja pöytätennis. Mutta jos kuitenkin puhutaan urheilun katsomisesta, niin jalkapallo sekä jääkiekko!

Sakke Siltala on siis 17-vuotias nuori Maskusta. Sakke käy tällä hetkellä koulua Kerttulin urheilulukiossa Turun keskustassa. Kun lukio on suoritettu kunniakkaasti alta pois, on edessä armeija, jonka jälkeen Saken on tarkoitus lähteä opiskelemaan Jenkkeihin yliopistoon syksyllä 2022.

Tavoitteena Sakella on päästä sellaiseen kouluun, joka pääsee pelaamaan kaikkiin kovimpiin yliopistoturnauksiin. Näissä pääsee pelaamaan maailman parhaita amatöörejä vastaan huippukentillä, mikä on parasta mahdollista treeniä tulevaa varten. Yliopistouran jälkeen Sakella olisikin tarkoitus siirtyä pelaamaan golfia ihan ammatiksi. PGA Tour ja European Tour ovat molemmat erinomaisia tavoitteita, joista kirkkaimpana tähtäimessä Sakella on tietysti PGA Tour. Saken isoin haave on joskus edustaa Euroopan joukkuetta Ryder Cupissa.

Rahallista tukea olisi todella tärkeä saada, sillä pelaajat eivät voi amatööreinä suoraan vastaanottaa sitä. Amatöörisäännöt ovat todella tiukat tämän asian suhteen. Kilpailumaksut ovat vielä tällä hetkellä suhteellisen edullisia, mutta kisapaikoille ajaminen ja majoitukset nostavat hintaa reilusti. Kun ulkomaan kisareissuihin laitetaan vielä lennot päälle, niin aletaan puhua jo aika isoista rahoista. Uusi KGM Talenttiryhmä -rahasto mahdollistaa nuorten golflupaustemme avustamisen ja auttaa heitä matkalla toteuttamaan unelmiaan! Mukaan voit lähteä jo pienellä rahasummalla.


Miten tukeminen tapahtuu käytännössä?

Talenttiryhmälle on perustettu oma tili, jonne rahaa voi lahjoittaa (FI50 5259 0420 1063 43 / BIC OKOYFIHH). Seuran hallitus jakaa rahaa Talenttiryhmän pelaajille tarpeen mukaan kuluja vastaan. Varoja ei käytetä mihinkään muuhun kuin Talenttiryhmän pelaajien tukemiseen. Lahjoituksen voi tehdä omissa nimissä tai yrityksen nimellä. Rahaa jaetaan vain sen verran kuin lahjoituksin on rahaa saatu tilille. Lahjoituksen antaja ei voi itse vaikuttaa siihen mihin tai kenelle lahjoitus kohdentuu. Yrityksille tiedoksi, että valitettavasti tämänkaltaisia lahjoituksia ei hyväksytä verotuksessa vähennyksin. Talenttiryhmästä lisätietoja antaa Kankaisten Golf Ry:n toiminnanjohtaja Timo Tuominen (0400 509 904 / timo.tuominen@kgm.fi).

Lähde siis mukaan tukemaan golFin ammattilaisuuteen pyrkiviä Kankaisten GolfIn junioreita!