Ajanvaraus

Kauppa

Aloita Golf

Kalenteri

Tarinagolf junioreiden SM-joukkuekilpailuiden mestariksi

Kankaisten Golf sai tänä vuonna kunnian isännöidä Junioreiden SM-Joukkuekilpailuita. Kilpailut pelattiin keskiviikosta perjantaihin 27.-29.7. vaihtelevissa olosuhteissa, aina auringonpaisteesta vesisateeseen. Mestaruutta jännitettiin aina jatkorei´ille asti.

kilpailut avattiin tasaisella lyöntipelikierroksella

Junioreiden SM-Joukkuekilpailut starttasivat keskiviikkoaamuna aikaisin klo 8:00. Ensimmäisenä kilpailupäivänä kaikki pelaajat pelasivat henkilökohtaista lyöntipeliä. Panokset olivat kovat, sillä lyöntipelikierros määritteli, mitkä joukkueet pääsivät pelaamaan sijoista 1-8 ja mitkä taas sijoituksista 9-12. Lopputuloksissa huomioitiin kunkin joukkueen neljä parasta tulosta. Näiden neljän tuloksen piti sisältää vähintään yksi molempien sukupuolien edustajan tulos.

Lyöntipelivaihe oli erittäin tasainen ja varsinkin ratkaisevien 8. ja 9. sijan välillä oli vain kahden lyönnin ero. Tarinagolf aloitti erittäin vahvasti heti ensimmäisenä päivänä ja nappasi kärkipaikan kuuden lyönnin erolla seuraaviin, Aura Golfiin ja Espoon Golfseuraan.

Lyöntipelikierroksen kokonaistuloksiin tästä.

mestaruus ratkottiin reikäpelein

Torstaina siirryttiin reikäpelivaiheeseen. Joukkueen viidestä pelaajasta kaksi pelasi foursome-joukkuepeliä ja kolme pelaajaa perinteistä reikäpeliä yksi vastaan yksi hengessä.

Pitkän kilpailupäivän aikana välieriin itsensä pelasivat Tarinagolf, Lahden Golf, Helsingin Golfklubi sekä Espoon Golfseura.

Perjantaina ryhdyttiin ratkomaan mitalisijoja. Pronssiottelu oli todellinen stadi vs. espoo taisto, kun vastakkain pelasivat Helsingin Golfklubi ja Espoon Golfseura. Ottelut ratkesivat kuitenkin Helsingin Golfklubin hyväksi ja "stadilaiset" saivat kotiinvietäväksi SM-pronssia.

​​​​​​​Finaalipelit käytiin Tarinagolfin ja Lahden Golfin välillä. Taisto kirkkaimmasta mitalista vasta jännitysnäytelmä olikin, sillä molempien joukkueiden pelaajat pelasivat finaalissa kaksi voittoa vastustajasta, joka tarkoitti jatkoreikiä. Molemmat joukkueet valitsivat yhden pelaajan pelaamaan äkkikuolemaa; Tarinagolfista jatkoreikiä pelaamaan valittiin Anton Roth, Lahden Golfista Jussi Kumpulainen. Jatkoreikien taistelu ratkesi hyvinkin nopeasti, jo ensimmäisellä griinillä, kun Roth upotti puttinsa, ja samaan aikaan Kumpulainen laittoi omansa ohi.

Suomen mestaruus ratkesi näin ollen Tarinagolfille ja voittojuhlat alkovat heti ratkaisureiän griinillä, kun joukkueen muut pelaajat ja upealukuinen kannustusjoukko säntäsi griinille juhlimaan. Tarinagolfin mestaruus oli kuitenkin koko joukkueen voitto, ei yksilöiden tai valmentajien.

Tarinagolfin kapteeni Mikko Kauniskangas piti hienon puheen palkintojenjaossa:

"Täällä oli ilo olla tällä kertaa valmentajan roolissa mukana, 10 vuotta sitten olin täällä pelaamassa ja otettiin hopeaa silloin niin olen onnellinen, että nyt pelaajien kanssa käännettiin se hopea kullaksi kymmenen vuoden jälkeen. Meillä on huikea henki kotiseurassa ja meillä oli ihan huikea henki täälläkin, että tämä on näiden pelaajien mitali, eli kiitos teille kaikille."

Kankaisten Golf onnittelee Tarinagolfia Suomen mestaruudesta! Onnittelut myös kaikille mitalisteille ja iso kiitos kaikille mukana olleille!

Lopputulokset sijat 1-8

Lopputulokset sijat 9-12

Tarinagolfin mestaruusjoukkue

Lahden Golf hopealle

Helsingin golfklubi nappasi pronssin