Ajanvaraus

Kauppa

Aloita Golf

Kalenteri

WHS -tasoitusjärjestelmä ja kilpaileminen – kaksi eri asiaa!

Uusi WHS-tasoitusjärjestelmä ei muuta peli- ja kilpailusääntöjä millään lailla. Kilpailuja pelataan edelleen aivan samoin golfsäännöin kuin aikaisemminkin. WHS-tasoitusjärjestelmäsääntöjä ei tule sekoittaa kilpailusääntöihin. Kilpailtaessa lyöntipelissä pelataan edelleen jokainen reikä loppuun saakka ja reiän lyöntitulos merkitään tuloskorttiin sellaisenaan. Jos pelaaja ei saa lyöntitulosta aikaiseksi tai hän merkitsee korttiin väärän tuloksen hänet suljetaan pois kilpailusta.

Kun pistebogeypelissä pelaajalla ei ole enää mahdollista saada pisteitä, voi pelaaja nostaa ja tätä myös suositellaan, pallonsa pois pelistä ja merkitä tuloskorttiin viivan ei saadusta tuloksesta pelatulle reiälle. Pistebogeypeliä voi siis edelleen pelata tasoituspelimuotona. Reikätulokset syötetään kuitenkin järjestelmään lyönteinä. Tasoituksen näkökulmasta järjestelmä laskee maksimi nettotuplabogeyn (eli saman kuin 0 pistettä pistebogeyssa) kyseiselle reiälle, riippumatta todellisesta lyöntimäärästä tai jos reikää ei ole pelattu loppuun.

Siis mikään ei ole muuttunut näiden pelimuotojen suhteen! Väärinymmärryksiä ja vääriä käsityksiä on syntynyt uuden tasoitusjärjestelmän nettotuplabogey-säännön myötä. Tämä on tulos, joka on reiän par-luku +2 lyöntiä sekä kyseisen reiän tasoituslyönnit huomioiden. Nettotuplabogey on ainoastaan tasoitustarkoituksessa huomioitava pelaajan maksimitulos pelatulle reiälle.

Laskenta tapahtuu automaattisesti tasoitusjärjestelmälaskennassa, joten pelaajan ei tasoituskierroksella tarvitse tätä mitenkään huomioida. Yleisesti tasoituslaskennan säännöt eroavat Golfin säännöistä siinä mielessä paljon, että niiden soveltaminen tapahtuu automaattisesti golfliiton tietojärjestelmissä. Sen takia pelaajan ei tarvitse opetella itse järjestelmää, ellei tätä nimen omaa halua.

Uudessa tasoitusjärjestelmässä on paljon opeteltavaa ja hyvää tietoa tästä löytyy Suomen Golfliiton sivuilta itseopiskeluun. Lue lisää täältä.

Huom! Pelaaja on edelleen itse vastuussa omasta tasoituksestaan ja pelaamistaan tasoituskierroksista.

Epäselvissä tapauksissa voi kääntyä kilpailu- ja tasoitustoimikunnan puoleen, niin selvitetään yhdessä asiat yhdessä.

Oikein hyvää alkanutta kilpailukautta kaikille. Vallitsevasta tilanteesta huolimatta pyritään järjestämään mielenkiintoisia pelikokemuksia kaikille tänäkin kesänä!

Terveisin,

Tero Ahokas Kilpailu- ja tasoitustoimikunnan puheenjohtaja

PS. Edelleen muistutetaan, jos kilpailuissa käytetään ns. siirtosääntöä, on se voimassa lyhyeksi leikatulla alueella.