Ajanvaraus

Kauppa

Aloita Golf

Kalenteri

Finaco Cross countryssa tuttu kenttä haastoi pelaajat uudella tavalla

Sununtaiaamuna kentälle lähetettiin yhteensä 80 kilpailijaa pelaamaan Finaco Cross Countrya. Cross country -kilpailumuodossa pelataan tuttua kenttää, mutta poikkeavassa pelijärjestyksessä. Tämä tarkoittaa sitä, että väyliä on sekoitettu ja niistä on muodostettu päivän kilpailuun yhteensä 13 uutta väylää. Kilpailijat eivät tiedä etukäteen pelattavia väyliä, vaan peliohjeet annettiin vasta ensimmäisessä tiiboksissa. Peliohjeessa oli annettuna väylän arvioitu mitta, ihannetulos, avaus- ja tiiauspaikka sekä reikä, johon pelataan.


Kilpailua oli odotettu ja se täyttyi tiuhaa tahtia ilmoittautumisen auettua. Moni osallistuja mainitsikin, että tämä on kauden kilpailuista sellainen, mikä on ehdottomasti päästävä pelaamaan. Eikä mikään ihme, sillä kilpailupäivä oli täynnä hyvää fiilistä ja hienoja suorituksia!

Päivän kilpailukenttä vei pelaajia ristiin ja rastiin Kartanon sekä Puiston väyliä. Kentän ihannetulos oli tänään 51 lyöntiä ja päivän lyhyin Par 3 -väylä oli pituudeltaan 25 metriä. Pisimmälle Par 6 -väylälle mittaa kertyi jopa 570 metriä! Pieniä lisämausteita kilpailuun oli tuotu esimerkiksi jättämällä yksi griini lipputangotta sekä avauspaikan asettamisella bunkkeriin. Lisäksi yhdelle griinille oli tehty kaksi reikää, joista toiseen pelatessa oli tuloksesta mahdollista saada pois yksi lyönti. Pelaajia ei todellakaan päästetty helpolla, sillä kaikki etäisyyttä mittaavat laitteet olivat kiellettyjä eikä väylillä olevista mittapaaluista ollut tällä kertaa apua.


Kilpailua pelattiin tasoituksellisena lyöntipelinä puolitetuilla tasoituksilla. Miehet ja naiset kilpailivat omissa sarjoissaan ja tulostaso tänään oli suorastaan loistava. Naisten sarjan voitto vietiin tänään 54 lyönnin nettotuloksella, jonka taiteilusta vastasi Mervi Suominen. Miesten kärkikolmikossa oli tiukkaa voittokamppailua, sillä kärkinelikko löivät kaikki saman nettotuloksen, 47 lyöntiä. Tasatilanne ratkaistiin tasoituksen avulla, jolloin voittajaksi selviytyi Marko Asell. Onnittelut menestyneille!