Ajanvaraus

Kauppa

Aloita Golf

Kalenteri

Junioreiden kauden päättäjäisiä vietettiin 25.9. - kurkistus junioritoiminnan kesäkauteen

Junioreiden kauden päättäjäisiä vietettiin sunnuntaina 25.9. lähes 50 juniorin voimin! Nyt onkin aika kurkistaa taaksepäin kuluneeseen kauteen.

Päättäjäisissä kisailuja, herkuttelua ja mukavaa yhdessä oloa

Junioreiden kauden päättäjäisiä vietettiin tänä vuonna sunnuntaina 25.9. Klubin pihalla kävi hymyn nostattava vilinä, kun paikalle kokoontui lähes 50 henkinen joukko innokkaita junnuja. Tänä vuonna poutainen sää suosi junioreita päättäjäistapahtumassa ja päättäjäiset aloitettiinkin kiertelemällä eri rastipisteillä junioritoimikunnan ja -ohjaajien johdolla. Ehdottomiksi lempirasteiksi osoittautuivat Darts -taulu sekä Puisto 1 väylällä pidetty "beat the pro" kilpailu, jossa junnut haastoivat Pro Marko Kallisen lähimmäs lippua kisassa. Lisäksi rastipisteitä oli rangella ja puttigriinillä. Rastipisteillä kiertelyn jälkeen nautittiin yhdessä Hot Dog buffet ranskalaisten ja mehun kera Sandyssa.

Jokaisesta treeniryhmästä palkittiin perinteiseen tapaan kannustepalkinnolla ohjaajien valitsema aktiivinen, golfista innostunut ja parhaiten vuoden aikana kehittynyt juniori. Puuharyhmistä tsemppareiksi valittiin Mikael Vuorela, Aku Ahokas ja Iines Kettunen. Tyttöryhmän tsemppariksi valikoitui puolestaan Iina Rantapaju, ja harrasteryhmistä tsemppareiksi valittiin Eetu Holopainen ja Paavo Mulari. Futureryhmästä palkinnon sai Elias Degerholm, joka on osoittanut erityistä aktiivisuutta kiertämällä ahkerasti ja menestyksekkäästi Golfliiton Future Tour -kisoja koko kauden. Erityismainintana Eliaksen Future Tourin Easy Red -sarjan rankingin voitto.

Kiitos junioreille ja kaikille mukana olleille onnistuneesta päättäjäisillasta sekä koko kuluneesta kesästä! Junioreiden talvitreenit alkavat loka-marraskuun vaihteessa, lue lisää junioritoimikunnan sivuilta.

Junioritoimikunnan sivuille

kuulumisia kesäharjoitusryhmistä

Junioreiden kesäharjoitusryhmiin tehtiin tänä vuonna muutoksia - harrasteryhmiä lisättiin ja pelitreenit otettiin osaksi kaikkien junioreiden harjoittelua. Ryhmät oli tällä kaudella jaoteltu sekä iän että taitotason mukaan. Uusina ryhminä toteutettiin tyttöjen oma harrasterymä sekä kaksi muuta harrasteryhmää. Puuhagolfryhmiä oli tänä kesänä peräti kolme.

Perheen pienimmät oli tänä vuonna jaettu suoraan kahteen eri Puuhagolfryhmään iän mukaan, 5-7v lapset treenasivat omassa ryhmässään ja 8-10v omassaan. Suuren kysynnän vuoksi 8-10v puuharymä jaettiin lisäksi kahtia. Kaikki puuharyhmät harjoittelivat keskiviikkoisin aktiivisten junioriohjaajiemme johdolla. Harjoittelu koostui pääosin golfin perusteista, hauskanpitoa unohtamatta. Keskiviikkoisin puuharyhmien jälkeen harjoitteli Tyttöryhmä, joka oli yksi uusista harrasteryhmistä. Ryhmä oli suunnattu kaikille 12-21-vuotiaille tytöille ja ryhmässä harjoiteltiin monipuolisesti lajitaitoja.

Tälle kaudelle lisätyt kaksi muuta harrasteryhmää oli myös jaoteltu suoraan iän mukaan, toinen ryhmä alle 12v junnuille ja toinen 12-15v junnuille. Ryhmät harjoittelivat tiistai-iltaisin ja treenejä ohjasivat junioriohjaajamme. Lisäksi harrasteryhmillä sekä tyttöryhmällä oli mahdollisuus harjoitella toinen kerta viikossa torstaisin Pro Marko Kallisen kanssa. Marko oli myös aktiivisesti mukana harrasteryhmien pelitreeneissä.

Harrasteryhmien lisäksi Marko ohjasi kilpajunnujen eli Futureryhmän treenejä. Futurejunnut harjoittelivat maanantaisin ja perjantaisin. Kesän aikana saatiinkin ilolla seurata kilpajunnujen aktiivisuutta kilpakentillä ja hienoa menestystä Future Tourin kisoissa.

Treeneissä on harjoiteltu ahkerasti golfin perusteita, sääntöjä ja etikettiä sekä käyty kentällä harjoittelemassa pelitaitoja. Tänä vuonna kaikkien ryhmien harjoitukset ovat sisältäneet säännöllisesti pelitreenejä kentällä ja pelitreenit ovatkin osoittautuneet erittäin suosituiksi. Pelitreenien avulla on mahdollistettu kaikille junioreille lajin harjoitteleminen sen oikeassa ympäristössä. Lisäksi pelitreenit ovat toimineet hyvinä oppitunteina etiketin ja sääntöjen harjoittelussa.

Juniorit harjoittelivat ahkerasti läpi kesän, toukokuun alusta syyskuun puoleen väliin saakka. Kesän harjoituksissa oli tällä kaudella mukana yli 60 innokasta junioria.

Junioreiden tapahtumat kauden aikana

Koulututustumiset

Junioritoiminta startattiin toukokuussa tuttuun tapaan Hemmingin yläkoululaisille järjestetyillä lajitutustumisilla. Kahden viikon aikana golfiin kävi tutustumassa ilahduttava joukko nuoria. Tänä vuonna kouluyhteistyötä laajennettiin myös lähialueen kouluihin ja golfiin kosketusta pääsivät ottamaan myös Seikelän ja Kurittulan koulun oppilaat. Alakoulujen lajikokeilut järjestettiin paikan päällä kouluilla, Golfliiton Draivia kouluun -ohjelmaa ja välineitä hyödyntäen. Lajin vastaanotto oli hyvä, oli hienoa nähdä oppilaiden iloa ja onnistumisen kokemuksia! Kouluyhteistyöstä ja lajitutustumisten vetämisestä vastasi Juniorikoordinaattori Enni Henttonen.


Junioreiden avoimet ovet

Toukokuun puolivälissä Kankaisissa järjestettiin junioreiden avoimien ovien tapahtuma. Lajiin kävi tutustumassa arviolta noin 50 innokasta lasta ja nuorta. Tapahtuman nimen mukaisesti tervetulleita olivat kaikki lajista ja lajin aloittamisesta kiinnostuneet lapset ja nuoret, ja olikin ilahduttavaa nähdä monen perheen tulevan yhdessä tapahtumaan. Lue lisää kotisivujemme uutisesta! Uutiseen pääset alla olevasta linkistä.

Junioreiden avoimet ovet

Kesäleirit

Mitä olisikaan golfkesä ilman kesäleirejä? Tänä kesänä Kankaisissa järjestettiin peräti kaksi kesäleiriä heti kesäkuun alussa, KGM Junnuleiri sekä KGM Junnugolfkoulu. Junnuleiri oli tarkoitettu 7-16 vuotiaille junioreille, joilla oli jo lajikokemusta golfista ja Green Card suoritettuna. Junnugolfkoulu oli puolestaan suunnattu kaikille 7-16-vuotiaille junioreille, aiempaa lajikokemusta ei tarvittu!

Leireillä harjoiteltiin monipuolisesti erilaisia lajitaitoja ja tutustuttiin myös peliosaamiseen kentällä, hauskanpitoa unohtamatta!